Yahoo spune că nu şi-a SPIONAT utilizatorii

Gigantul Yahoo! a dezminţit miercuri relatările de presă privind supravegherea în masă a utilizatorilor săi în urma unei cereri a agenţiilor federale americane, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Articolul agenţiei Reuters, potrivit căruia grupul american din domeniul tehnologiei informaţiei a scanat în secret milioane de mesaje e-mail, a fost ”înşelător”, a indicat Yahoo! într-un comunicat transmis AFP.

”Noi interpretăm de o manieră restrictivă fiecare cerere a guvernului pentru obţinerea datelor utilizatorilor, pentru a reduce la minimum divulgările de informaţii”, informează Yagoo, potrivit aceluiaşi comunicat. ”Scanarea mesajelor email, aşa cum se precizează în articolul respectiv, nu există în sistemele noastre informatice”, dă asigurări compania.

Conform agenţiei Reuters, care citează surse apropiate salariaţilor Yahoo!, grupul informatic a realizat un program personalizat în 2015 care scana toate mesajele email pentru a ajuta Biroul federal de investigaţii (FBI). După publicarea informaţiilor marţi de către Reuters, cei de la Yahoo! au emis un comunicat în care nu dezmint dar nici nu confirmă alegaţiile agenţiei de presă britanice. ”Yahoo! este o companie care respectă legea şi care se află în conformitate cu legile din SUA” se menţiona în comunicat.

Contactate de AFP, Agenţia naţională pentru securitate a SUA (NSA) şi FBI au refuzat să comenteze pe marginea acestei chestiuni.

Informaţiile dezvăluite de Reuters au fost descrise de militanţi ai drepturilor civile drept o bombă susceptibilă, dacă sunt adevărate, care devoalează un nou nivel al supravegherii în masă al NSA, după dezvăluirile făcute pe această temă de fostul colaborator al agenţiei Edward Snowden.

”Există încă multe lucruri pe care nu le ştim în acest stadiu, dar dacă informaţiile sunt corecte, atunci acestea reprezintă o nouă, şi periculoasă, extindere a tehnicilor de supraveghere în masă a guvernului”, a estimat într-un comunicat Electronic Frontier Foundation.

Bruce Schneier, expert în criptografie la Berkman Klein Center for Internet & Society, care a criticat programele de supraveghere în masă ale NSA, a declarat că nu este deloc surprins. ”NSA spionează internetul, folosind diferite tehnici”, a spus acesta pentru AFP.

Cotidianul The New York Times, citat de BBC News, relatează, pe baza interviurilor cu doi oficiali guvernamentali şi cu o persoană anonimă apropiată de Yahoo!, că Biroul Federal de Investigaţii ar fi aflat că membrii unei grupări teroriste străine utilizează ca modalitate de comunicare serviciile de email ale Yahoo. FBI reuşise să identifice semnătura unică folosită de unul dintre terorişti, dar nu reuşise să afle care conturi de email fuseseră folosite şi pentru acest lucru a apelat la cei de la Yahoo. Astfel, un judecător de la Foreign Intelligence Surveillance Court a fost convins că şirul de caractere folosite aparţineau unei puteri străine, astfel că a emis ordinul în care a cerut celor de la Yahoo! să coopereze cu FBI, scrie BBC New, citând New York Times.
Sursa . http://www.economica.net/yahoo-dezminte-ca-si-a-spionat-utilizatorii-expertii-admit-ca-agentiile-au-tehnici-diverse-pentru-supravegherea-internetului_126513.html#ixzz4MNE7VXja

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *