Zeci de mii de firme „ucise” de noul Cod Fiscal

Taxele de înființare și funcționare pentru un PFA, intreprindere individuală (II) sau intreprindere familială (IF) au fost modificate atât de drastic la începutul acestui an, că acest fapt a descurajat foarte mulți tineri să își mai facă astfel de angajamente.

Noul Cod fiscal a crescut taxele extrem de mult pentru aceste entități, fapt care s-a văzut foarte bine și în statisticile legate de PFA-uri ale Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). Așa se face că dacă, la finele anului trecut, erau înscrise la ONRC 428.400 de PFA-uri, II și IF, la jumătatea acestui an, ele au scăzut cu aproape 11.500, până la 416.800.

Din totalul de PFA-uri, II și IF-uri care au scăzut, una dintre cele mai pregnante pierderi a fost înregistrată în rândul tinerilor de până în 29 de ani. Astfel că, numărul lor s-a diminuat de la 64.500, cât însumau la finele lui 2015, până la 60.800, cât ajunseseră la sfârșitul primului semestru din 2016.

Totodată și tinerii cu vârste cuprinse între 29 și 39 de ani, au ieșit renunțat la PFA, II sau IF, în acceași perioadă de timp. În șase luni numărul loc a scăzut de la 117.400 până la 112.700.

Sursa: www.libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

I-a furat bicicleta din Piața Centrală din Târgu Jiu!

La data de 22 iunie a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul 112 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.