1.000 de mineri şi energeticieni şi-au ridicat cota de cărbune

carbune

Peste o mie de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au ridicat până acum cota de cărbune în natură. Este vorba de primii mineri şi energeticieni care au depus tichetele valorice pentru cele 10 tone de cărbune acordate de către administraţia Complexului Energetic Oltenia.

Onorarea cererilor pentru cărbunele folosit la încălzirea pe timp de iarnă se face în funcţie de data la care au fost depuse tichetele valorice. Întrucât procesul de încărcare şi de distribuire a cotei de cărbune merge mai repede decât au fost realizate programările zilnice, s-a ajuns să se depăşească estimările iniţiale. Astfel, până în momentul de faţă, potrivit estimărilor conducerii Sindicatului Mine Energie Oltenia, peste o mie de angajaţi din diferite subunităţi miniere şi din termocentrale au reuşit să ridice cele zece tone de cărbune în contul tichetelor valorice depuse la unităţile de care aparţin cu locul de muncă.

20 de puncte de încărcare

Distribuirea mai rapidă a cotei de combustibil se datorează şi numărului mare de puncte de încărcare existente la unităţile miniere de carieră şi de la termocentrale Turceni şi Dolj: „Este o situaţie relativ bună până în momentul de faţă. Distribuirea, respectiv ridicarea cotei de cărbune a început la nivelul punctelor de încărcare şi avem până acum peste o mie de salariaţi care au ridicat combustibilul, în baza tichetelor valorice primite de la Complexul Energetic Oltenia. Au fost depăşite graficele zilnice şi, dacă undeva erau programate într-o zi 15 – 20 de persoane, s-au făcut mai multe şi s-a distribuit mai mult cărbune, astfel că oamenii vor merge mai repede în anumite puncte să îşi ridice cota de cărbune. Este vorba de cele zece tone de lignit care se acordă în natură”, a spus Gabriel Căldăruşe, lider de sindicat în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Cer cărbune şi pentru restul salariaţilor

caldaruse_2-cmk

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sinidcatului Mine Energie Oltenia, a declarat că astăzi este programată o întâlnire cu administraţia Compexului Energetic Oltenia pentru a discuta pe marginea cotei de cărbune în natură şi pentru restul salariaţilor care nu au ridicat şi depus tichetele valorice. Vor fi abordate şi alte teme de discuţie: „Vom avea o discuţie cu admnistraţie pe mai multe teme, între care şi aceasta a tichetelor neridicate şi a salariaţilor care nu au dreptul să mai ridice cota de cărbune în natură pentru că nu s-au încadrat în termen. Solicităm prelungirea termenului care a expirat pe 15 septembrie pentru ca şi diferenţa de 5.000 de salariaţi care nu au depus tichetele să beneficieze de cărbune alături de cei 10.000 de mineri şi energeticieni care au dreptul la cota de combustibil în natură pentru că au respectat termenul de depunere a tichetelor dat de administraţia Complexului Energetic Oltenia”, a mai spus Gabriel Căldăruşe.

loading...
Loading...

Citește și

Mesajul Organizației Municipale a PSD Târgu Jiu

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – P.S.D. Executat de: CUI mandatar financiar coordonator 31190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: