duminică , 15 decembrie 2019 - 21:12

10.000 lei, șpaga pentru un post de infirmier la SJU

samoila-daniela-

Procurorii cer din nou arestarea preventivă a asistentei Samoilă

Asistenta șefă Daniela Sampoilă a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență, după ce a cerut verișoarei sale 10.000 lei pentru a-i asigura un post de infirmier la Spitalul Județean. Procurorii spun că suma de bani nu a ajuns la șefa de personal Rozalia Olariu, așa cum a susținut Samoilă.

În cursul lunilor octombrie – decembrie 2012, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a organizat un concurs pentru ocuparea mai multor posturi de  infirmier şi asistent medical la această unitate sanitară. Întrucât intenţiona să ocupe un post de infirmier, Văcăroiu Mariana a contactat pe Samoilă Daniela, care îi era verişoară primară şi ocupa funcţia de asistent şef la Secţia de Reanimare A.T.I. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru a-i facilita promovarea concursului. „Samoilă Daniela a anunțat-o pe suspecta Văcăroiu Mariana, că în data de 26.11.2012 se organizează concurs pentru ocuparea unui post de infirmier în cadrul Secţiei Chirurgie şi pentru promovarea examenului a pretins suma de 10.000 lei, lăsând să creadă că are influenţă asupra suspectei Olariu Nadiana Rozalia – şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, promiţând că o va determina pe aceasta să-i faciliteze promovarea concursului, în schimbul acestei sume de bani. Ca urmare discuţiei purtate, suspecta Văcăroiu Mariana a remis inculpatei Samoilă Daniela suma de 10.000 lei”, se spune în rechizitoriul întocmit de procurorii gorjeni.

Banii au rămas la Samoilă

Pentru a-i întări convingerea că are influenţă asupra Rozaliei Olariu, asistenta Samoilă a însoţit-o pe Văcăroiu în biroul acesteia când a depus dosarul pentru participarea la concursul pentru ocuparea unui post de infirmier la  secţia chirurgie, dar în acele împrejurări, nu s-au purtat discuţii în legătură cu modul în care urma a fi promovat acel concurs. Samoilă nu a discutat cu Rozalia Olariu nimic despre felul în care urma să se desfășoare concursul. „Fapta inculpatei Samoilă Daniela care a pretins şi primit în cursul lunii noiembrie 2012 suma de 10.000 lei de la numita Văcăroiu Mariana, lăsând să se creadă că are influenţă asupra numitei Olariu Nadiana Rozalia – şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, promiţând intervenţia sa pe lângă această persoană, pentru a facilita promovarea concursului unui post de infirmier în cadrul secţiei de chirurgie a acestei unităţi sanitare, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă”, se spune în rechizitoriul Parchetului Gorj. Procurorii cer din nou arestarea preventivă a asistentei Samoilă, de data aceasta cei care vor decide fiind judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

Un comentariu

  1. de fapt asta e strategie sa scape cei mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: