miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:14

11.730 zile de concediu medical pe LUNĂ, la CEO!


• Ce s-a întâmplat cu salariații CEO în ultimii CINCI ani!

În Planul de Restructurare, Reorganizare și Eficientizare 2016-2020, care va fi supus aprobării acționarilor în data de 15 martie, într-o ședința AGOA, este menționată și evoluția numărului de salariați, de la înființarea companiei și până la 31 decembrie 2017.

Astfel, în Complexul Energetic Oltenia lucrează 13.281 de salariați, față de 18.827 câți munceau în 2012. Cei mai mulți angajați, sunt la Direcția Minieră, acolo unde lucrează 8.143 de oameni, față de 13.032 câți lucrau în urmă cu cinci ani. De asemenea, în iulie 2012 Executivul CEO era format din 196 de salariați, numărul lor crescând, după mai multe etape de reorganizare, până la 613.
Din datele statistice aflate în Plan, aflăm că, din păcate, în ultimii patru ani au fost înregistrate 46 de decese în rândul angajaților CEO.

Cu privire la disponibilizările care au marcat compania, din 2013 și până anul trecut, au plecat din CEO 3.684 de persoane. De asemenea, până în 2020, din CE Oltenia vor mai fi disponibilizați câte 200 de angajați, anual. Administrația companiei motivează necesitatea măsurii de disponibilizare anuală, astfel:
„Prin Planul de restructurare revizia 2 se propunea disponibilizarea unui număr de 2.272 salariaţi în perioada 2018-2020, astfel: 740 în anul 2018, 742 în 2019 şi 790 de salariaţi în 2020
Prin prezentul Plan se propune reducerea numărului de personal cu 200 de salariaţi în fiecare an, din următoarele motive:
„Din cauza vârstei medii a personalului, de peste 47 de ani, si a lucrului în condiţii grele, vătămătoare și periculoase se înregistrează un număr zilnic de 505 salariaţi în incapacitate temporară de muncă, respectiv un număr total de aproximativ 11.730 zile concediu medical/lună ( asta înseamnă că, aproape toți angajații CEO, din cauza condițiilor de muncă, au cel puțin o zi de medical, n.red.).; vechimea utilajelor (până la 46 de ani) generează defecţiuni și opriri programate sau accidentale care trebuie remediate urgent, de personal specializat. Disponibilizările anterioare au afectat in principal personalul cu experienţă și calificare superioară care îndeplinea condiţii de pensionare anticipată sau cu reducerea vârstei standard de pensionare; întârzierile privind adoptarea unor masuri legislative referitoare la exproprierile necesare extinderii perimetrelor miniere impun desfășurarea activității de exploatare a cărbunelui la 6/7 zile pe săptămână pentru asigurarea cantităților de cărbune necesare unei producţii de energie electrica de 15 TWh in anul 2018.
Dificultăţile cauzate de infrastructura feroviară influențează semnificativ livrările de cărbune către termocentrale, fiind de asemenea necesară desfășurarea activității de livrări cărbune la un program continuu de 7 zile/săptămână, cu personal suplimentar.
În vederea atenuării efectelor sociale s-a elaborat un Plan de disponibilizare în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, în vederea asigurării unor venituri de completare pentru persoanele disponibilizate, pe o perioadă de până la doi ani”, mai arată administrația companiei, în planul menționat.

loading...
Loading...

Citește și

S-a terminat cu boieria! Romii din Meteor își astupă singuri gropile din străzi

Locatarii de etnie romă din cartierul târgujian Meteor au pus mâna pe roabe și pe …

4 comentarii

  1. Din 11730 de zile de medical cite sunt accidente de munca?. Accidentele de munca nu sunt toate anuntate fiindca minerii sunt convinsi sa nu le declare. La noi in Pesteana are loc in ultimul timp aproape zilnic cate un accident de munca. Ar trebui sa stie si domnul Boza ce se intimpla in cariere si mai ales in zona Rovinari. Poate ar trebui puse din nou in functiune sistemele video cu circuit inchis din cariere sa se poata vedea ce se intimpla.

  2. Stres maxim!!!

  3. Mihaela C. Horvath, thank you ever so for you post.Much thanks again.

  4. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: