11 pe post, numai unul bun la scris! Liberalul Romanescu de la Rugi s-a făcut polițist local debutant la Primăria Turcinești!


Primăria Turcinești condusă de liberalul Dumitru Modrea a scos la concurs un post de polițist local debutan dar acesta, deși s-au prezentat 11 candidați, a fost ocupat de un localnic din satul Rugi cu carnet la partidul din care face parte și primarul localității. Câștigătorul postului este Florin Romanescu, coleg de partid cu primarul, care i-a făcut edilului și campanie electorală în 2016. Mai exact, doar Romanescu a obținută notă de trecere la scris, alimentându-se astfel zvonurile de dinainte de concurs că funcția e cu dedicație pentru apropiatul edilului local.

Comuna Turcinești a avut cu ani în urmă trei angajați pe posturi de paznici, adică un fel de polițiști comunitari. La venirea lui Modrea în primărie, posturile de polițiști comunitari au fost transformate în cele de polițiști locali cu statut de funcționar public, cu scopul ca doi dintre ocupanții posturilor să părăsească funcțiile pe motiv că nu le corespund studiile.
Astfel, doi au plecat, deși erau tineri din localitate cu minori în întreținere, iar în funcție a rămas un singur polițist care și-a dat, între timp demisia, sătul de ordinele aberante ale șefului său.
Astfel, Poliția Locală Turcinești a stat până în prezent, mai bine de un an, fără salariați, ca acum să fie scos la concurs de Modrea un astfel de post, cu dedicație pentru colegul de partid.

Comisie pe sprânceană!

Localnici are acuză că concursul a fost aranjat susține că inclusiv comisia de concurs a fost formată din salariați din primărie aleși pe sprnceană, cei doi fiind angajați de Modrea pe mandatul său, și unul al Prefecturii Gorj.
Asta, deși există o hotărâre de CL care stabilește că în comisiile de concurs trebuie să facă parte și doi-trei consilieri locali. Evident, că, Modrea a omis hotărârea, și a ținut concursul cu ușile închise, departe de ochii aleșilor locali.
Astfel, câștigător cunoscut al concursul a devenit Florin Romanescu, de la Rugi, liberal cu vechime în organizația condusă tocmai de primarul Modrea, edil ce i-a devenit șef și la locul de muncă.
Romanescu a luat pe 19 august, la scris, 63,50 de puncte în timp ce două candidate au făcut contestație dar nu li s-au majorat notele pentru a intra la interviu. Pe 22 august, doar liberalul Romanescu a intrat la proba de interviu și a luat-o fără emoții, acesta luând 79 de puncte și postul de polițist local debutant.
Contestații la nota liberalului se pot depune doar până pe 23 august la ora 14.00, fiind greu de crezut că o cotestație îl mai poate da la o parte pe preferatul lui Modrea, care va amenda cetățenii în comună după cum va fi voia șefului său.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.