11 șoferi prinși cu mâna pe telefon, în timp ce conduceau


În primele două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil şi a oricărui dispozitiv în timpul condusului, poliţiştii gorjeni au aplicat 11 amenzi, în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei. La nivel național, în zilele de 12 și 13 octombrie, au fost date 310 sancţiuni, în valoare de 207.668 de lei, conducătorilor de vehicule care, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, nu au respectat interdicția de a ține în mână sau folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.
Potrivit Poliției Române, în aceeași perioadă, polițiștii au aplicat 17 sancţiuni, în valoare de 9.570 de lei, celor care au folosit telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor. Începând cu 12 octombrie 2019, ținerea în mână sau folosirea în orice mod, cu mâinile, a telefonului în timpul conducerii unui autovehicul se sancționează cu amendă între 870 de lei și 1160 de lei și patru puncte penalizare. Folosirea telefonului concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație se sancționează cu 4-5 puncte amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.