sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 20:19

113, un nou număr de URGENŢĂ! Cine îl poate folosi

numar-urgente

113 este noul număr de urgenţă pe care îl vor putea folosi, gratuit, persoanele cu dizabilităţi. Apelul a intrat în vigoare ieri, însă nu va fi funcţional, urmând să fie implementat în perioada următoare.

Legea nr. 132/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I din 8 iunie și va intra în vigoare joi (ieri, n., red.). Conform legii care a intrat în vigoare, ieri, persoanele care au dizabilităţi de auz şi/sau vorbire vor putea să folosească numărul unic 113 pentru mesajele asociate apelurilor de urgenţă. Persoanele cu dizabilităţi vor putea să folosească numărul 113 doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgenţă. Cei care se vor folosi de număr, în mod repetat, fără a avea o urgenţă, vor fi amendaţi cu o sumă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. Un SMS asociat unui apel de urgenţă va fi considerat „orice mesaj scurt, transmis ulterior unui apel de urgenţă, privind aceeaşi situaţie de urgenţă, către Serviciul de urgenţă 112, de o persoană cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire înregistrată la administratorul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, care necesită acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie”, se arată în actul normativ.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.