12 zile de întârziere a salariilor, sindicatul funcționarilor publici face reclamație la ITM Gorj! Se cere control în instituția municipală!


Cei 180 de angajați ai Primăriei Motru așteaptă de 12 zile să își încaseze salariile pe luna septembrie, dar, vești bune nu vin de la șeful administrației locale care, ajuns la Putere, așteaptă miracole pentru a achita chenzinele restante. Ieri, salariații au răbufnit, au cerut sprijin sindicatului care s-a adresat în scris ITM Gorj, solicitându-le inspectorilor să vină iar în control în instituția publică. De data aceasta, solicitarea de control s-a făcut nu numai la ITM ci și către Finanțele Publice Gorj, sindicatul din primăriei dorins să știe cum s-au cheluit banii publici dacă lunar nu sunt bani de salarii, nu s-au acordat voucerele de vacanță și nici norma de hrană.

Bugetul municipiului Motru nu prevede, culmea, acordarea salariilor pentru angajații primăriei până la finalul anului. Mai exact, nu există prevedere bugetară într-o primărie de municipiu, așa cum prevede legea, pentru ca angajații să aibă siguranța că munca lor este plătită.
Primarul a aflat de documentele transmise de sindicat instituțiilor de control iar joi la ora 16.00 a anunțat ședință fulger cu toți salariații primăriei. Edilul le-a cerut să renunțe la norma de hrană, ce trebuia să o acorde până pe data de 6 octombrie, lucru ce nu s-a întâmplat, solicitându-le angajaților să renunțe la normă pentru ca el să le dea salariile pe luna septembrie și octombrie.

Firme plătite nu salarii

Mai exact, angajațiilor li s-a propus să accepte singură să rămână fără salarii pe noiembrie și decembrie. În aceste condiții, oamenii au refuzat, cerând acordarea drepturilor salariale la timp și cum spune legea. Cu atât mai mult cu cât ITM Gorj a constatat că nu s-a respectat CCM și regulamentul intern, la ultimul control, sancționând primăria.
De această dată, ITM Gorj va sancționat ordonatorul principal de credite, lucru care a speriat primarul și contabilul șef. Toți angajații au semnat să dea în judecată primăria pentru neacordarea sporului de condiții vătămătoare de 5%, știut fiind că aceștia au aceptat un spor la jumătate și acesta neacordat.
Salariații își pun speranțe în instituțiile statului care vor acționa la vârful primăriei pentru ca ei să-și obțină salariul restant, norma de hrană și voucerele de vacanță. Norma nu s-a acordat deloc anul acesta iar voucele la fel. Numai pentru norma de hrană pe 9 luni primăria trebuie să achite peste 900.000 de lei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.