1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!


Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă un an, asta deși a primit un ajutor guvernamental de 9 milioane de lei, sumă care putea ajuta unitatea să scape de administratorul judiciar. Totuși, noua conducere a uzinei a decis ca banii să fie folosiți pentru achiziționarea de certificate de CO2, acestea trebuind să fie achiziționate până în aprilie, iar insolvența prelungită încă 12 luni. În ședință deîndată, proiectul a fost votat la limită, aleșii având dubii în privința rămânerii în insolvență.

UATAA putea ieși din insolvență deoarece mai avea de achitat doar trei luni, adică 1,3 milioane rate stabilite de instanță către CEO. S-a preferat însă amânarea ieșirii din insolvență cu 12 luni pentru ca uzina să achiziționeze, în liniște, certificate de CO2 necesare conformării.
Cu această decizie au fost de acord, ieri, și consilierii locali care au votat rămânerea în insolvență a uzinei.
UATAA are o conducere nouă dar probleme vechi. Cetățenii municipiului se plâng în continuare că nu au apă corespunzătoare la robinete, iar conducerea uzinei de neregulile moștenite de la fostul director.
„Noi nu știam că există aceste probleme cu plata certificatelor de CO2 pentru emisiile de anul trecut. Acum ne-am trezit că avem de plată 6,4 milioane de lei în loc de 3,4 milioane de lei. Să vedem de unde o să luăm diferența de bani pentru că alocările și din Consiliul Local, și din subvenții au avut în vedere alte situații financiare. Acum trebuie să se lămurească la organele de anchetă. Prin urmare, încă mai sunt probleme de rezolvat la UATAA și se va solicita judecătorului prelungirea cu încă un an a insolvenței. Luna aceasta va fi depusă cererea. Din eșalonarea trecută mai sunt de achitat trei rate. UATAA are de recuperat creanțe de 20 de milioane de lei și are debite de 1,2 milioane de lei. S-au cumpărat până acum 10.000 de certificate de CO2 și mai avem de cumpărat 40.000. Trebuie să fie achiziționate până la finalul lunii aprilie. Să sperăm că ne vom încadra în termenul legal și vom face rost de fonduri“, a spus Gigel Jianu, edilul din Motru, săptămâna trecută.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.