miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:02

15% din angajații Spitalului Județean Târgu-Jiu sunt medici

medici-deficit

Una dintre problemele nerezolvate de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este aceea a personalului: din păcate, această unitate spitalicească se confruntă cu un deficit de medici. 15% din angajații spitalului sunt medici, restul făcând parte din alte categorii profesionale.

Deficit de medici la cel mai important spital din județul Gorj

La Secţia ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este nevoie de doi medici, în timp ce la secțiile Medicină Internă, Medicina Muncii, Neonatologie, Neurologie, Neurologie Pediatrică, Oncologie şi Radiologie există un deficit de câte un medic. Pentru aceste posturi, actuala conducere se bazează pe medicii care vor susține examenul de rezidenţiat luna aceasta. „Sperăm să rezolvăm această problemă sau măcar o parte, va fi concursul de rezidențiat. Încercăm să atragem noi medici, oameni tineri, pentru că mai avem o problemă aici: îmbătrânirea personalului medical. Sunt foarte mulți medici care vor ieși la pensie în următorii trei ani; vom vorbi despre depopularea secțiilor cu medici”, a spus doctorul Nicoleta Manu, consilierul pe probleme medicale al unității medicale și reprezentant al firmei Tetraedru Medical Consulting SRL. „Din păcate avem foarte puțini medici în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Din totalul personalului angajat, doar 15% sunt medici. Ne mai trebuie medici și conducerea încearcă să rezolve această problemă. S-au mai făcut angajări de medici, se vor mai face. Medicii trebuie atrași la acest spital”, a spus Valentin Popa, liderul sindical al SANITAS Gorj. Consilierul pe probleme medicale al unității medicale, doctorul Nicoleta Manu, a declarat joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Gorj, că, de la preluarea unității medicale de firma de management, s-a reușit realizarea unei creșteri a veniturilor. „Cheltuielile de personal sunt 79%, cheltuielile cu bunuri și servicii – 21%. Avem legi care reglementează cheltuielile de personal, aceste cheltuieli pot fi reduse doar dacă dăm afară personal. Noi vrem să aducem medici”, a spus doctorul Manu.

loading...
Loading...

Citește și

Numirea șefului DIICOT Gorj, în ședința de joi a Secției pentru Procurori

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior …

Un comentariu

  1. Cei doi tineri , din fotografie , sunt chirurgi intr-un bloc operator din Romania ? Vise , vise , media de varsta a medicilor chirurgi activi este de cel putin 60 de ani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: