sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:54

2.800 de lei din partea Primăriei Târgu Jiu pentru Festivalul „Maria Lătărețu”

festival-maria-lataretu-cmk

În perioada 4 – 7 noiembrie, municipiul Târgu Jiu va găzdui cea de-a XX-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”. Anul acesta, evenimentul va fi organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria municipiului Tg-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Liga Culturală „Fiii Gorjului” Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Culturală „Maria Lătăreţu” din Bălceşti şi Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” Târgu Jiu.

Primăria municipiului Târgu Jiu a hotărât, în ședința de luni, alocarea sumei de 2.800 pentru acordarea unor premii în cadrul Festivalului „Maria Lătărețu”. Este vorba despre premiul II la secția soliști vocali, în cuantum de 1.600 de lei, și premiul II la secția soliști instrumentiști, în valoare de 1.200 de lei.
Ediţia de anul acesta a Festivalului „Maria Lătărețu” se adresează soliştilor vocali şi instrumentişti neprofesionişti (neangajaţi într-o instituţie profesionistă de spectacole). Concursul se va desfășura pe două secțiuni, respectiv soliști vocali și soliști instrumentiști. Fiecare judeţ poate participa cu 2 solişti vocali şi 2 solişti instrumentişti (băieţi/fete), cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani. Judeţul gazdă îşi rezervă dreptul de a participa cu câte 4 solişti la fiecare secţiune, iar fiecare interpret se prezintă în concurs cu două piese, respectiv o doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament și o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral.

Preselecția va avea loc pe data de 4 noiembrie

Anul acesta, preselecţia pentru festival se va desfăşura în data de 4 noiembrie, începând cu orele 15, în prezenţa juriului naţional. Potrivit regulamentului, laureaţii cu Marele Premiu şi Premiul I obţinute la ediţiile anterioare ale festivalului nu pot participa în concurs. Fişa de concurs, însoţită de partituri şi o copie după B.I./C.I. se expediază pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, strada Calea Eroilor, nr. 15, cod 210135, Tg-Jiu, Gorj, până la data de 2 noiembrie. Este necesară viza Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale sau a Şcolii Populare de Artă din judeţul respectiv.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.