20 de funcționari publici plus doi supraveghetori, la cursuri pe Litoral, pe bani europeni! Lotul de lux, compus din șefi de servicii și bunii „executanți” ai primăriei


Primăria Motru și-a trimis în vârf de sezon, în stațiunea Jupiter, 22 dintre funcționarii publici agreeați de edilul în funcție, Gigel Jianu. Acesta este, de fapt, al patrulea grup de angajați care vede Marea Neagră pe bani europeni, în cadrul turismului estival mascat de așa-zise cursuri de calificare a personalului din administrația publică. Acest proiect are, de fapt, o valoare de peste 100.000 de euro, fiind singurul cu finanțare europeană, plus cotă de la bugetul local, derulat de instituția pe care o pândește falimentul. La ora actuală, primăria se află în criză financiară declarată chiar de edilul local Jianu, care la rându-i și-a bifat prezența pe litoral chiar în timpul acestor cursuri.

La rectificarea bugetară, Gigel Jianu a solicitat 16 milioane de lei, sumă similară cu veniturile totale ale municipalității pe un an de zile. Evident, că Jianu nu a primit suma aberantă cerută Executivului, cu intenție, pentru a se lamenta apoi că este o victimă politică, ci doar 220.000 de lei, bani necesari pentru confinanțări și facturi restante.
În ciuda faptului că suma mică primită nu-i ajunge nici de salariile funcționarilor publici și nici pentru funcționarea instituției pe luna august, Jianu tot a trimis un lot de angajați la mare, în stațiunea Jupiter.
Grupul a plecat din Motru, marți spre miercuri, știut fiind că ieri dimineață cei 22 trebuiau să fie deja la hotel. Funcționarii de la Motru vor petrece pe Litoral timp de 7 zile, într-o perioadă în care o cameră single la un hotel de trei stele depășește 100 de euro pe zi.
De altfel, în acest lot sunt funcționari publici care au mai văzut o dată sau de două marea pe aest proiect, fie însoțind soțul beneficiar, fie în calitate de beneficiar.
Asta, în timp ce la Motru, investițiile lipsesc cu desăvârșire iar cele făcute de firme private sunt în bătaie de joc ori agățate în vreun dosar penal. Ultimul dosar pentru abuz în serviciu s-a întocmit chiar pentru lucrările efectuate la sensul giratoriu și la Bulevardul Trandafirilor din municipiu.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.