2021, anul Tudor Vladimirescu


Anul 2021 ar putea fi declarat Anul „Tudor Vladimirescu”, la inițiativa vicepreședinților Consiliului Județean Gorj Gheorghe Nichifor și Nicolae Muja și consilierilor județeni Gheorghe Grivei și Dumitru Fârță. Acest lucru se va întâmpla dacă proiectul de hotărâre va fi votat de consilierii județeni în cadrul ședinței din data de 28 octombrie 2019, fiind primul punct pe ordinea de zi.

Ideea a aparținut inițial viceprimarului Adrian Tudor, care la începutul acestui an venea cu propunerea ca anul 2021 să fie declarat, prin lege, Anul Tudor Vladimirescu.

„Voi face această propunere parlamentarilor din Gorj, ca anul 2021 să fie declarat, prin lege, Anul Tudor Vladimirescu. De ce? Pentru că astfel, Ministerul Culturii și celelalte instituții pot aloca mai ușor fonduri pentru programele dedicate bicentenarului Revoluției de la 1821”, a spus Tudor într-un interviu la începutul acestui an.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor mai spunea că va propune și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, din localitate, dar și amenajarea unui Muzeu al Revoluției de la 1821, în Casa „Vasile Moangă”, din centrul orașului. Momentan, casa respectivă, care l-a găzduit pe boierul oltean Tudor Vladimirescu în 1821, este într-o stare avansată de degradare, fiind în proprietatea unui afacerist local.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Un comentariu

  1. O inițiativă foarte bună. Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.