sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:54

22 de parlamentarii cer modificarea Legii Energiei! Problemele CE Oltenia, în dezbatere publică

camelia-khraibani01

Deputații din Gorj, Mihai Weber și Camelia Khraibani, încearcă să modifice Legea energiei pentru a elimina discriminările din piața de energie, față de CEO. Inițiativei lor li s-au alăturat alți 20 de parlamentari, printre care și Rodin Traicu, care au semnat pentru ca legea să fie îmbunătățită, după cum a anunțat directorul general al companiei, Laurențiu Ciurel.

Weber-sedinta-PSD

Parlamentarii vor să introducă în lege mai multe reglementări care vizează eliminarea unor riscuri privind siguranța Sistemului Energetic Național, o mai bună ocrotire a libertății de alegere a fiecărui producător de energie electrică și o precizare mai amănunțită a capacității de alocare de interconexiune mai ales, pe termen lung. Solicitările parlamentarilor vizează în mod special tratament egal pentru toți producătorii de energie, acreditați din punct de vedere tehnic. Modificările aduse de cei 22 de parlamentari la actuala lege 123/2012 vor fi dezbătute în mod public, fiind discutat cu această ocazie şi accesul nediscriminatoriu, cu acelaşi tarif pentru serviciul de introducere a energiei elşectrice în reţea. De menționat este că, acum, CEO produce peste 2.000 MW în fiecare oră iar din cariere sunt extrase aproape 70.000 de tone de cărbune.

traicu-rodin-secretar-de-stat

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.