sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 8:08

3 echipe din Gorj se vor lupta pentru Cupa României

Minifotbalul din Gorj va fi reprezentat și la turneul final al Cupei României de la Sibiu. Peppy Dolce Vita, Real Târgu Jiu și Mica Frăție sunt cele 3 echipe care vor merge în perioada 29 iunie – 1 iulie în orașul de pe Cibin pentru a se lupta cu alți 93 de adversari pentru marele trofeu.

Minifotbalul este un sport care prinde amploare de la an la an în România. La Sibiu vor fi prezente nu mai puțin de 96 de echipe, un record pentru competițiile desfășurate sub egida Federației de Minifotbal din România.
Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita va fi reprezentat la turneul final al Cupei României de 3 echipe. Dacă anul trecut la Cluj Napoca, a participat doar Real Târgu Jiu, acum acesteia i se alătură și Peppy Dolce Vita, o obișnuită a Campionatelor Regionale din ultimii ani, și Mica Frăție, o debutantă la un turneu final. Competiția are loc de vineri până duminică pe 8 terenuri din orașul de pe Cibin, în total urmând să se dispute 160 de jocuri. Faza grupelor debutează vineri, fază din care primele două clasate din cele 32 de grupe vor face pasul spre prima etapă eliminatorie.

Grupe echilibrate

Peppy Dolce Vita, locul 5 în recent încheiata ediție de campionat local, a fost repartizată în grupa IV a Cupei României, alături de echipele Convenabil Tulcea și D&D Garage Bistrița. Real Târgu Jiu se află la cea de-a doua participare consecutivă la Cupa României. Anul trecut la Cluj Napoca, Real a mers din postura de finalistă a Cupei Dolce Vita și a ajuns până în faza 16-imilor de finală, fiind învinsă de o echipă din Bistrița. Acum, Dragoș Fugaru și colegii săi merg la Sibiu din postura de câștigători ai fazei de Play-out a Campionatului ”Dolce Vita” și au fost repartizați în grupa VI, alături de echipele AS United Focșani și AS Glissando Timișoara. O grupă dificilă din care primele două vor merge mai departe în competiție. Cea de-a treia reprezentantă a Gorjului este echipa Mica Frăție. Băieții lui Sergiu Gheorghiță tocmai au terminat sezonul lor de debut în Campionatul Dolce Vita și au reușit și prima performanță, disputarea finalei Cupei Dolce Vita contra echipei campioane, Dream Team. Prin acest rezultat, Mica Frăție și-a asigurat și biletul pentru Cupa României. Acum, băieții în albastru speră în primă fază să depășească grupele, acolo unde au fost repartizați alături de echipele FC Gilău Florești Cluj și Fan Courier Zalău. Competiția, care adună numărul record de echipe la start, 96, este organizată de Federația de Minifotbal din România în colaborare cu autoritățile locale din Sibiu și Clubul Sportiv Luceafărul Sibiu.

Cupa României la minifotbal

– Echipe participante: 96 din 43 de campionate afiliate la Federația de Minifotbal din România (Record pentru competițiile naționale)
– Grupe: 32 (a câte 3 echipe). Primele două echipe din fiecare grupă se califică în prima fază eliminatorie
– Prima fază eliminatorie debutează sâmbătă la ora 9:00
– Turneul se încheie duminică odată cu Finala de duminică, 1 iulie, de la ora 16:30
– Câștigătoarea Cupei României, ediția 2018, primește din partea Federației de Minifotbal din România dreptul de a achiziționa Licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, 5-9 septembrie la Terme Catez în Slovenia, competiție organizată de Federația Europeană de Minifotbal
– În anul Centenarului, competițiile naționale organizate de Federația de Minifotbal din România se desfășoară sub sloganul „Unirea Minifotbalului Românesc”.
Terenuri, Cupa României, Sibiu:
T1, T2, T3, T4 – Stadion Municipal Sibiu, Aleea Eminescu FN
T5 – Complex Sportiv Luceafărul, Strada Ioan Lupaș, nr. 2, Sibiu
T6 – Baza Sportiva Patinoar sub Arini Sibiu, Strada Zaharia Boiu 39, Sibiu
T7 – Scoala Generala nr. 19, Strada Aleea Turnu Rosu
T8 – Moara Pan

GRUPA IV
1 CONVENABIL TULCEA
2 PEPPY DOLCE VITA TG-JIU
3 D&D GARAGE BISTRITA
Program meciuri
Data Ora Jocul
29.06 12:00 CONVENABIL TULCEA – D&D GARAGE BISTRITA
29.06 16:00 PEPPY DOLCE VITA TG-JIU – D&D GARAGE BISTRITA
29.06 20:00 CONVENABIL TULCEA – PEPPY DOLCE VITA TG-JIU

GRUPA VI
1 AS UNITED FOCSANI
2 AS GLISSANDO TIMISOARA
3 REAL TG-JIU
Program meciuri
Data Ora Jocul
29.06 10:00 AS UNITED FOCSANI – REAL TG-JIU
29.06 14:00 AS GLISSANDO TIMISOARA – REAL TG-JIU
29.06 18:00 AS UNITED FOCSANI – AS GLISSANDO TIMISOARA

GRUPA X
1 FC GILAU FLORESTI CLUJ
2 FAN COURIER ZALAU
3 MICA FRATIE GORJ TG-JIU
Program meciuri
Data Ora Jocul
29.06 10:00 FC GILAU FLORESTI – MICA FRATIE GORJ TG-JIU
29.06 14:00 FAN COURIER ZALAU – MICA FRATIE GORJ TG-JIU
29.06 18:00 FC GILAU FLORESTI – FAN COURIER ZALAU

loading...
Loading...

Citește și

Transfer surpriză al echipei de baschet ACS Târgu Jiu

„O supriza pentru noi toti! De astazi s-a alaturat echipei noastre Shawntez Patterson. Are 28 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.