3,5 MILIARDE de lei pentru COMBUSTIBILUL necesar producerii de energie


Programul de iarnă din sectorul energetic va necesita o finanţare totală de 3,5 miliarde de lei, din care 3,1 miliarde de lei pentru combustibilul necesar producţiei de energie în perioada 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018 şi 412 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii ale centralelor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Energiei.

Astfel, autorităţile arată că stocurile necesar a fi constituite până la 15 noiembrie 2017, pentru buna desfăşurare a activităţii odată cu începerea sezonului rece, sunt următoarele: lignit în centrale – 1,3 milioane de tone, lignit depozitat în cariere – 500 de milioane de tone, huilă – 332 milioane de tone, păcură – 26,5 milioane de tone.
Totodată, volumul de apă în lacuri ar trebui să fie de 1,4 miliarde de metri cubi (estimare Apele Române), adică echivalentul unei producţii de energie electrică de 1,6 milioane de MWh (estimare Hidroelectrica), scrie agerpres.
Este necesar, de asemenea, şi un stoc de gaze naturale în depozitele subterane la finalul ciclului înmagazinare 2017 de 2,2 miliarde de metri cubi (estimare Transgaz).
La capitolul finanţarea programului de iarnă, iniţiatorii proiectului arată că necesarul total pentru achiziţia de combustibili este de 3,1 miliarde de lei (2,5 miliarde de lei pentru producătorii din subordinea Ministerului Energiei şi 569 de milioane de lei pentru cei din subordinea autorităţilor locale), la care se adaugă 412 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.