38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central


„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, revoltați că fostul conducător i-a pus pe rație la pâine. Minerii au ieșit acum 38 de ani în stradă și au făcut o revoltă ca la carte împotriva regimului comunist. La împlinirea a aproape patru decenii de la acest eveniment istoric, însă, primar Gigel Jianu, de profesie inginer minier, a decis să marcheze evenimentul nu printr-o manifestație de amploare, ori prin sprijinirea martorilor ori famililor acestora ai revoltei care a pus Motru pe harta lui Ceaușescu, ci prin schimbarea, atenție!!!, a denumirii Parcului Central, strada Minerului, nr.5, în ,,Parcul 19 octombrie 1981”.

Deși în municipiul Motru mai există un parc în zona T-urilor numit ,,Parcul Minerul”, care a primit numele tot urmare a revoltei din 1981, realizat de la zero cu șapte ani în urmă, primarul liberal-inginer minier a venit cu o idee ,,grandioasă” de a mai numi încă un parc din oraș, după același eveniment. Pentru asta(deși a promis o manifestare de proporții în 2018, când se constituia bugetul localității, cu ocazia acestei sărbători), primarul Jianu a tăiat orice cheltuială și le-a oferit cetățenilor o hârtie. Mai exact, proiectul de hotărâre prin care propune, pentru marcarea evenimentului de acum 38 de ani, doar schimbarea denumirii parcului din centrul orașului.

De râsul-plânsul!

Amuzant este că ideea primarului, dacă va fi aprobată de CL Motru, va provoca nu doar zâmbete ci și o gaură în buzunarele celor care au activitate comercială, trecută în acte, în zona Parcului Central, și au obținut avize și autorizații cu această titulatură.
Numeroși cetățeni ai municipiului, aflând de intenția edilului, consideră că demersul primarului este unul jenant, menit doar de a pune localnicii pe drumuri, de parcă alte lucruri pentru minerii de acum 38 de ani nu se puteau face.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.