57 de copii, mutați din magazie într-un modul al MApN!

– După doi ani de învățat în magazia centralei termice, copiii din Costești vor primi un modul

ilie-petroi

Situație demnă de alt secol, la Costești – Aninoasa. De un an și jumătate, 57 de copii învață într-o magazie. Cum începerea noului an școlar se apropie, primarul comunei, Ilie Petroi, a ieșit cu declarații în presă, cerând ajutorul autorităților.

Mai exact, edilul a declarat că în ciuda promisiunilor din campania electorală, parlamentarii din colegiu, adică Scarlat Iriza și Mihnea Costoiu, nu au reușit să pună la dispoziția copiilor un spațiu adecvat pentru a putea învăța în condiții normale.

Trebuie găsită rapid o soluție

Vechea școală din Costești nu mai poate fi reabilitată și, prin urmare, e nevoie de construcția unei noi clădiri. Este cert că, până la 15 septembrie, o astfel de posibilitate este inexistentă, primarul spunând că elevii din sat vor începe noul an școlar tot în magazia centralei termice. „Chiar dacă a fost pardosită și dată cu lavabilă, tot magazie rămâne. De doi ani de zile mă lupt și cer ajutorul autorităților și mai ales parlamentarilor din colegiu. Nu am primit până acum niciun răspuns și, ca atare, cred că acești copii vor ajunge din nou în magazie. Am speranța că într-un final se va găsi o soluție. După părerea mea, este o problemă gravă și necesită o rezolvare rapidă”, a spus primarul Petroi.

Noua școală, în 2015

Unul dintre cei care au promis că elevii din Costești vor avea unde să învețe a fost și deputatul Mihnea Costoiu. Acesta a declarat că, până la data de 15 septembrie, va găsi o cale de rezolvare: „Cunosc foarte bine problema copiilor de la Costești, m-am angajat să găsesc soluții. Din păcate, procedurile privind licitația pentru construcția noii școli durează destul de mult și este clar că nu ne vom încadra în termenul de 15 septembrie. Dar licitațiile au început. Vreau să vă spun că va fi construită o nouă școală standard, nu foarte mare, dar utilată cu tot ce trebuie, va fi o unitate modernă, dar nu cred că mai devreme de anul 2015. Această viitoare clădire face parte dintr-un program mai mare cu Banca Mondială. Din păcate, procedurile durează mai mult decât ne-am fi așteptat”, a spus Mihnea Costoiu.

„Nu vor învăța în magazie”

Pe de altă parte, parlamentarul a mai precizat că elevii din Costești vor începe noul an școlar cel mai probabil într-un modul: „Situațiile speciale, precum cea de față, cer soluții speciale. Ca atare, am făcut demersuri pentru ca elevii din Costești să primească un modul capsulat de la Ministerul Apărării. Cred că are aproximativ 50 de metri pătrați. Este o soluție de moment, este adevărat, dar acești copii nu vor mai învăța în magazie”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

CINE CONDUCE ALDE GORJ?

Organizaţia judeţeană a liberal-democraţilor gorjeni a rămas fără preşedinte de circa două săptămâni, de când …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: