duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:35

6 motive pentru care nu mai faceţi sex. Rezolvă problemele din patul vostru!

sex-vineri

Atunci când viaţa voastră amoroasă şi-a pierdut din strălucire şi nu mai faceţi sex ca odinioară, problema este pusă, de cele mai multe ori, în cârca infidelităţii sau a blazării. Însă, în prea puţine cazuri este vorba de aşa ceva.

De cele mai multe ori, altceva este la mijloc şi nu are de-a face cu motivele enumerate mai sus.
Dacă şi tu cu iubitul tău treceţi printr-o astfel de perioadă mai dificilă şi aţi ajuns să resimţiţi acest gol, iată mai jos 6 motive posibile pentru care nu mai faceţi sex.

1. Unul dintre voi este furios

De multe ori, oamenii nu ştiu cum să-şi rezolve frustrările, să scape într-un mod pozitiv de anumite sentimente dăunătoare, cum este cel de furie. Acest lucru are consecinţe directe asupra relaţiei şi poate afecta ambii parteneri.
Dacă tu sau iubitul tău vă reprimaţi acest sentiment fără să discutaţi unul cu celălalt care este adevărata problemă, una dintre consecinţe este refuzul celui supărat de a face dragoste. Ostilitatea în intimitate poate fi o formă de pedeapsa aplicată celuilalt.

2. Aveţi sentimente ostile unul faţă de celalat

Asemănător cu mânia, resentimentul poate fi un alt motiv pentru care în viaţa voastră a apărut dezinteresul faţă de sex. O amintire neplăcută, care trezeşte un sentiment ostil faţă de celălalt, o frustrare acumulată în timp, toate acestea pot fi baza de la care pleacă multe probleme într-o relaţie.
Din această cauză, este important să nu lăsaţi ca micile neînţelegeri să se dezvolte în chestiuni cu adevărat problematice.

3. Încrederea în sine

Un alt motiv destul de des întâlnit în problemele care apar în cuplu este legat de încrederea în sine a unuia dintre voi. Terapeuţii sexuali sunt de părere că trebuie să există întotdeauna o balanţă emoţională în cuplu, iar atunci când unul din parteneri simte că este dominat total, el se poate folosi de sex ca un mijloc de a câştiga diferite concesii din partea celuilalt.

4. Apare oboseala

Inevitabilă, oboseala este folosită mai mereu ca scuză pentru lipsa apetitului sexual. Jobul, diversele sarcini, poate chiar faptul că sunteţi părinţi, toate acestea şi multe altele sunt motive suficiente pentru că viaţa amoroasă să ia o turnură nefavorabilă.
Cel mai bine este să discutaţi şi să concepeţi împreună un plan de salvare, o metodă prin care să vă reanimaţi interesul pentru sex.

5. Intervine monotonia

Imaginează-ţi că dimineaţă, la prânz şi seara mănânci de fiecare dată acelaşi fel de mâncare. Este monoton, nu? La fel se întâmplă şi în cazul sexului. La început lucurile sunt exaltante, însă pe măsură ce trece timpul, va anima din ce în ce mai puţine lucruri.
Este timpul să vă reinventaţi din punct de vedere sexual, să daţi afară rutina din dormitor şi să vă puneţi imaginaţia în funcţiune. Schimbaţi poziţiile, schimbaţi atmosfera, locul etc.

6. Stresul

Ca şi oboseala, stresul este unul din principalii factori care scad viaţa amoroasă a unui cuplu. În aceste condiţii sexul pur şi simplu nu este pe lista de priorităţi a celui în cauză.
Masajul afrodisiac, încurajarea unor activităţi plăcute, relaxante, sportul sau meditaţia sunt câteva dintre tehnicile pe care le aveţi la îndemână pentru a reuşi să alungaţi stresul din viaţa voastră şi să reîncepeţi să vă iubiţi şi fizic, nu numai emoţional.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.