duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:41

6 sfaturi ca să ai o aventură de-o noapte fără riscuri emoţionale

trcAventurile de-o noapte sunt rareori la fel de simple pentru femei ca pentru bărbaţi. Dacă te-ai hotărat că vrei să treci printr-o astfel de experienţă, urmează 6 sfaturi ca să ai o aventură de-o noapte fără riscuri emoţionale.

Studiile au demonstrat că regretele și sentimentele de vinovăţie afectează în mod disproporţionat femeile după o aventură de-o noapte, iar riscul unui ataşament emoţional poate fi mai mare decât în cazul bărbaţilor. Iată cei mai importanţi paşi care te ajută să eviţi complicaţiile nedorite.

Evită să alegi un prieten sau un coleg de serviciu
O aventură de-o noapte cu un necunoscut poate fi riscantă, astfel încât poate fi mai înţelept să te orientezi către cineva de la limita extremă a cercurilor tale de prieteni, un cunoscut cu care nu te întâlneşti prea des.
Indiferent dacă alegi un cunoscut sau un străin întâlnit într-un bar sau club, evită aventurile de-o noapte cu un prieten sau un coleg de serviciu. Riscurile unui ataşament emoţional, dar şi ale unor complicaţii jenante, sunt mai mari când alegi să faci sex cu un bărbat pe care nu-l poţi evita.

Fă-l să înţeleagă ce-ţi doreşti
Cea mai corectă situaţie pentru o aventură de-o noapte este cea în care amândoi ştiu la ce să se aştepte. Fii explicită fără să fii nepoliticoasă, cu indicii ca „Am nevoie să uit de toate problemele pentru o noapte…”
Dacă observi că partenerul este foarte interesat de tine în mod romantic, explică-i într-o formă şi mai clară că tu îţi doreşti doar o aventură sexuală şi nimic mai mult.

Nu te gândi prea mult la situaţie
Puterea analitică îţi este de foarte mare folos pentru a analiza riscurile unei astfel de situaţii, dar odată ce simţi că eşti în siguranţă, nu-ţi lăsa gândurile să zboare. Nu ai de ce să-ţi faci probleme în mod continuu cu privire la consecinţe. Când ai decis să te simți bine pentru o noapte, nu-ţi strica singură distracţia şi evită şi fanteziile cu privire la o posibilă relaţie cu partenerul, indiferent cât de bună este partida de sex.

Nu rămâne peste noapte
Cea mai indicată situaţie pentru o aventură de-o noapte este ca tu să petreci noaptea la el, nu invers. Dacă îl laşi în dormitorul tău, poate fi mai dificil să te distanţezi apoi emoţional de el. Mai mult, atunci când ştie unde locuieşti şi te poate contacta, îţi poate face altă dată o ofertă de tipul „Nu vrei să trec în seara asta pe la tine?” pe care vei fi tentată să o accepţi.

Dacă ai rămas peste noapte, nu sta şi la micul dejun
Indiferent de insistenţele lui, este important să nu petreci timp împreună cu el ca un cuplu. El poate considera că este nepoliticos să te retragi în timpul nopţii sau dimineaţa la prima oră, dar această situaţie a fost previzibilă încă de la începutul serii, când aţi stabilit că vreţi acelaşi lucru. La micul dejun te poate cuceri din nou, iar riscurile emoţionale cresc.

Foloseşte prezervativul
Cea mai importantă capcană a unei aventuri de-o noapte, mai ales atunci când ai consumat băuturi alcoolice este uitarea prezervativului. În afară de faptul că te protejează de infecţii cu transmitere sexuală, prezervativul poate preveni şi cel mai crunt risc emoţional asociat unei aventuri de o noapte: o sarcină nedorită cu un bărbat care nu este interesat de tine.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.