miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:12

600 de banderole albe la Lupoaia, 100 la Roșiuța! Discurs diferit al liderilor de sindicat, în sala de apel, înaintea grevei japoneze!


Angajații intrați marți în schimbul unu, la Cariera Lupoaia, au purtat discuții în sala de apel, inițial, cu liderul Sindicatului Liber, Nicolae Bădița, care a încercat să le inducă ideea că protestul cu banderole albe, care urma să aibă loc a doua zi, nu ar fi necesar. Explicațiile și promisiunile lui Bădița nu au avut efectul scontat. Următorul discurs l-a avut celălalt lider de sindicat din unitate, Nicu Bunoaica, care le-a explicat angajaților că protestul este bun, nu afectează producția și că prin asta se dorește o reducere a stagiului de cotizare pentru minerii de suprafață. Liderul se așteaptă ca cel puțin 400 de angajați să poarte banderole astăzi, alte câteva sute la Roșiuța, Jilț și Husnicioara.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Lupoaia, anunță că în această dimineață la ora 6.30 angajații de la cele două cariere din Motru vor primi, în sala de apel, bandorole albe pe care le vor purta pe braț, pentru a arăta că susțin cele trei revendicări ale acestei organizații sindicale. De fapt, revendicările nu aparțin sindicatului, ci sindicatul a ridicat aceste probleme în fața administrației, a liderilor politici și a parlamentarilor de Gorj.
Pentru Roșiuța s-au trimis de la Lupoaia 100 de banderole albe, iar pentru Lupoaia au fost pregătite alte 500, sindicat care s-a implicat în organizarea protestului pașnic pregătind totul pentru a atrage atenția factorilor de decizie că problemele angajaților CEO nu pot fi ignorate și privesc reducerea stagiului de cotizare, reducerea vârstei de pensionare și redistribuire și reîntinerirea personalului din producție. Se mai doresc condiții decente de muncă și salarii similare.

Protest pe nedeterminată

Conducerea Sindicatul Liber Cariera Lupoaia nu se implică în acțiune, deși va avea membri care vor adera la acțiunea menită să ajute personalul companiei, indiferent de la ce organizație sindicală fac parte. De altfel, Bădița, marți dimineață, a încercat să le explice angajaților, în sala de apel, că a rezolvat problema lipsei de personal. Acesta a spus că a transferat un lăcătuș mecanic și un vulcanizator de la Cariera Husnicioara, rezolvând astfel carența de angajați din producție. Salariații nu au fost de acord cu explicațiile liderului legate de lipsa personalului și nici cu cele privind certificatele verzi.
Greva japoneză este declarată, deocamdată, pe perioadă nedeterminată, dar se va stabili o dată de încetare pe parcursul acțiunii. Astfel protestul început miercuri se va continua cel puțin toată săptămâna, cei care aderă nefiind constrânși în vreun fel să facă ori să nu facă asta.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Un comentariu

  1. La lupoaia au fost 3 Japunezi pechinezi,si la.rosiuta nici unul!Bunoaica crede ca lumea nu a vazut ca el e platit de filip si Iordache sa faca pe mascariciul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: