7 mituri despre dorinţa de sex la femei

Atunci când vorbim despre viaţa amoroasă, născocelile, zvonurile şi miturile sunt la ordinea zilei. Actul sexual este foarte important pentru orice femeie şi din acest motiv trebuie să ştiţi cât mai multe lucruri. Există tot felul de mituri despre dorinţa de sex la femei care nu se confirmă.

Mai tot timpul suntem invadaţi cu lucruri neadevărate despre reprezentantele sexului frumos şi despre sexualitatea lor. Este momentul să desfinţăm câteva mituri despre libidoul femeilor, care s-au propagat în timp printre bărbaţi.

Dorinţa şi plăcerea vin de la sine
Fals. Sexul este un aspect foarte important atunci când vine vorba de sănătatea fizică și emoțională, însă dorința sexuală la femei nu vine de la sine. Acest lucru se poate întâmpla doar în filme, nu și în viața reală. Comunicarea este cheia unei vieți sexuale de calitate, la fel ca și dorința de a fi deschis și de a încerca noi tehnici și poziții în ideea de a descoperi plăcerea.

Femeile trebuie să fie implicate emoţional ca să poată să facă sex
Fals. Este unul dintre acele mituri despre dorinţa de sex la femei care nu se confirmă. Studii recente au scos în evidență faptul că atât femeile, cât și bărbații răspund afirmativ la ideea de a face sex cu o persoană necunoscută fără să fie implicați emoțional.

Kilogramele în plus le taie pofta de sex
Fals. Bucuria și pofta de a face sex nu țin de kilogramele în plus, ci de felul în care te simți. Lipsa de încredere în propria persoană poate apărea indiferent de felul în care arăți. Cu atât mai mult că bărbaților chiar nu le pasă de cele câteva kilograme în plus pe care femeile le văd obsesiv. Din punctul lor de vedere, toate micile imperfecțiuni fizice se compensează cu celelalte calitați unice ale fiecarei femei.

O dată cu înaintarea în vârstă, scade libidoul
Fals. Dorința nu scade în timp sau odată cu înaintarea în vârstă. Un motiv pentru care femeile își doresc să facă mai puțin sex are legătură cu faptul că apar alte lucruri care le aduc satisfacție și bucurii.

Femeile simt dorinţă sexuală doar datorită hormonilor
Fals. Până la un punct putem spune că hormonii afectează libidoul, însă testosteronul şi estrogenul nu sunt singurii care controlează libidoul. Mai sunt şi alte substanţe eliberate în organism care joacă un rol important în acest caz, precum dopamina şi serotonina, neutransmiţători care afectează şi starea de spirit şi noradrenalina, un hormon asemănător adrenalinei, implicat în excitaţia sexuală.

Femeile iniţiază partidele de sex mai rar decât bărbaţii
Fals. În jurul acestui mit s-a creat un stereotip din cauza cărora multe cupluri ajung la frustrări şi angoase. Contrar aparenţelor, femeile sunt mult mai agresive sexual decât bărbaţii. Este adevărat că bărbaţii sunt lăsaţi adesea să iniţiezele partidele de sex, însă nu este o regulă şi femeile ajung, încetul cu încetul, la acelaşi nivel ca şi partenerii lor din acest punct de vedere.

Pentru femei nu contează aşa de mult ca pentru bărbaţi imaginile cu conţinut explicit sexual
Fals. Noi cercetări au arătat că femeile sunt la fel de vizuale ca şi bărbaţii, când vine vorba de sex. Potrivit unui studiu femeile se uită la fel de mult la imaginile erotice, ca şi bărbaţii, având aceleaşi răspunsuri la astfel de stimuli.

sursa: click.ro

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: