760 de gorjeni au furat curent

retele-CEZ-Furt

Potrivit reprezentanților CEZ, în cele șapte județe deservite de companie au existat 14.888 cazuri de consum ilicit de energie. În ceea ce privește județul Gorj, în 760 de cazuri au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică.

Fenomenul are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor și prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești. Pe parcursul anului 2014, în județul Gorj au existat 760 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică. Potrivit reprezentanților CEZ, în 23 cazuri au existat suspiciuni de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice și 14 cazuri în care au existat suspiciuni de ocolire a sistemului de măsurare a energiei electrice. Gorjenii care au furat au produs un prejudiciu de 192.985 lei. Acest prejudiciu este recuperat prin instanțele de judecată de la cei care au beneficiat de energie consumată și nefacturată. „Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Intervențiile neautorizate și utilizarea unor instalații improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. Departamentele specializate din cadrul CEZ Distribuție colaborează și cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor”, a spus Diana Beletei, purtătorul de cuvânt al CEZ Distribuție.

loading...
Loading...

Citește și

Temutul radar pistol, scos pe șoselele din Gorj

Poliția a pus toate radarele pe vitezomanii din Gorj, în weekend. Zeci de șoferi au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.