8 motive să bei apă plată cu lămâie


Aflându-se printre cele mai folosite fructe în bucătărie, lămâile sau zeama lor se pot pune în ceaiuri, sucuri, băuturi alcoolice, prăjituri, ciorbe, salate, peşte şi sosuri. Combină-le cu apă plată la temperatura camerei şi vei obţine nu doar o băutură care te va hidrata intens, ci şi un cocktail de vitamine şi antioxidanţi.

Îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar
Lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant foarte puternic, şi potasiu. În timp ce vitamina C îţi întăreşte rezistenţa în faţa infecţiilor respiratorii, potasiul stimulează activitatea cerebrală şi îţi reglează tensiunea arterială.

Curăţă sistemul limfatic
Apa plată cu lămâie ajută la drenajul limfatic, care previne deshidratarea şi creşte secreţia de adrenalină. Şi asta pentru că această băutură este hidratantă şi detoxifiantă, ajutând în acelaşi timp şi la eliminarea toxinelor acumulate în corp.

Facilitează digestia
Acidul citric din lămâie ajută la stimularea producerii de acid gastric, necesar digestiei alimentelor. Bea apă plată cu lămâie cu jumătate de oră înainte de masă, pentru a-ţi pregăţi corpul să asimileze mai bine mâncarea. În plus, apa băută la temperatura camerei stimulează tractul gastrointestinal şi contracţia muşchilor de la acest nivel.

Te ajută să-ţi menţii silueta
Lămâile conţin ”calorii negative”, în sensul că aportul lor caloric este mai mic decât energia consumată de organism pentru a le metaboliza. În plus, pectina prezentă în lămâie reduce pofta de mâncare şi te face să te simţi plin, ajutându-te astfel să elimini kilogramele în plus.

Stimulează funcţionarea ficatului
Medicii spun că apa plată cu lămâie este cea mai bună băutură pentru ficatul tău. Nutrienţii din lămâie stimulează funcţia hepatică, contribuind în felul acesta la sănătatea întregului organism: digestia este mai bună, toxinele sunt eliminate mai bine şi starea de oboseală este mult atenuată.

Ai o respiraţie proaspătă
Lămâia te poate ajuta să elimini bacteriile din stomac care cauzează mirosul neplăcut al respiraţiei, în timp ce apa contribuie la alungarea acestuia în totalitate. Astfel, poţi înlocui sprayul de gură cu apă plată cu lămâie pentru o respiraţie proaspătă, conform wwwsfatulmedicului.ro.

Echilibrează valorile pH-ului
PH-ul normal al sângelui uman sănătos este de 7,4, adică alcalin. Menţinerea acestui pH în limite normale favorizează starea de sănătate şi echilibru în organism.
Apa plată cu lămâie este o băutură care provoacă în organism o reacţie alcalină, prin urmare, este un element-cheie pentru o sănătate mai bună.

Are efect diuretic şi detoxifiant
Atât apa plată. cât şi sucul de lămâie te ajută să elimini din corp substanţele toxice. Combinându-le, le potenţezi efectul diuretic şi detoxifiant. Bea o cană cu apă călduţă şi suc de lămâie înainte de a pleca dimineaţa la drum. Îi va da un impuls metabolismului şi te va umple de energie.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Condimentul care te scapă de problemele digestive. Este aur pur pentru sănătate

Cardamonul este unul dintre cele mai scumpe condiment din lume, prețul lui fiind depășit doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.