miercuri , 16 octombrie 2019 - 11:07

80 de salariați ai ELCFU din Gorj susțin revendicările de la Lupoaia


Doar angajații CFU din Ișalnița nu s-au alăturat mișcării de protest, în rest, cei de la Motru, Jilț și Rovinari sunt solidari cu colegii lor de la Cariera Lupoaia. O declară chiar liderul de sindicat Marian Pescaru care spune că mecanicii de locomotivă ridică probleme și mai grave. Asta deoarece diferențele între angajații ELCFU care fac aceleași meserii sunt crase și nerezolvate, în ciuda încercărilor numeroase de a conștientiza factorii decizionali că sunt dezechilibre salariale între secții.

Mecanicii de locomotive din zona Dolj sunt avantajați salarial față de colegii lor din Gorj deoarece beficiează de condiții speciale. Pentru respectivii, salarizarea este mult mai bună decât pe celelalte secții și meserii, iar acest lucru, deși se cunoaște, nu este reglat. Diferența de salarii între angajați ai CFU Motru de exemplu și CFU Ișalnița este, din acest motiv, de 300-600 de lei, pe meserii. ,,Susținem revendicările de la Cariera Lupoaia și 80 de salariați s-au alăturat protestului. Am făcut asta deoarece am considerat toți că trebuie să avem o reacție până nu este prea târziu. Motru e lăsat de izbeliște în totalitate, iar noi, care cu ani în urmă lucram cu 5 locomotive, am ajuns să tragem pe șine doar patru”, a declarat Marian Pescaru.
De altfel, la Jilț se lucrează, de asemenea, cu 3-4 locomotive, la Cocoreni cu 1 sau 2, la Rovinari nu se lucrează până când nu se rezolvă problema cu depozitul de cărbune, la Turceni se lucrează cu 3-4 locomotive, la Ișalnița doar cu 2-3 iar la Craiova cu 1 sau 2. Asta deoarece cărbunele în depozite este tot mai puțin spre deloc, asta în prag de iarnă.
,,Mecanicii de locomotivă sunt nemulțumiți de grupele de salarii, de neechilibrarea salariilor între secții asta pentru că fondul de salarii s-a împărțit pe secții nu pe tot ELCFU, de vârsta de pensionare de stagiul de cotizare. Solidarizăm în totalitate cu colegii de la Lupoaia pentru că nu putem închide ochii ca și cum problemele nu sunt și astfel nu ne afectează”, a specificat Pescaru.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Un comentariu

  1. Hai la Greva cea Mare!

    Ei au tot ce le trebuie .Nu au nevoie de nimic.Ferice de ei!

    Fac greva pt. directorat si CS ,ca si asa aveau salarii mici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: