94 de pasageri ai unei curse aeriene venite din Italia la Craiova, autoizolați în Dolj! Pe călătorii din Gorj nu i-a întrebat nimeni de sănătate!


Câteva zeci de persoane care au ajuns cu avionul pe aeroportul din Craiova, în noaptea de luni spre marţi, sunt autoizolate la domiciliul acestora din județul Dolj. Persoanele nu prezintă niciun fel de simptomatologie care să fie semnificativă pentru coronavirus, a anunțat directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu. Printre călători se aflau și gorjeni, de care autoritățile din Gorj fie nu știu nimic, fie țin la secret informația.

Referitor la persoanele care au venit din Italia în noaptea de luni spre marţi, cu avionul, pe Aeroportul Internaţional Craiova, pentru 94 dintre acestea, DSP Dolj a recomandat izolarea la domiciliu. Dintre cei 94 de pasageri pentru care s-a recomandat autoizolarea, majoritatea sunt din judeţul Dolj, iar alţi câţiva sunt din judeţele Gorj şi Olt, potrivit prefectului judeţului Dolj, Narcis Purcărescu.

„Nu sunt din acele localităţi în care se face referire în comunicatul de pe site-ul Centrului Naţional de Boli Transmisibile, dar au primit această indicaţie să stea acasă, în autoizolare, prin supravegherea medicului de familie şi cu verificarea din partea medicului de la compartimentul de epidemiologie de la DSP. Vin din zone apropiate (celor aflate în carantină n.r.) dar nu din acele localităţi care se supun carantinei. Toţi au declarat (de unde vin n.r.), s-au anunţat medicii de familie cu privire la concediul pe care îl vor primi pe aceste zile în care stau în autoizolare. Este un document care s-a transmis medicilor de familie şi se ştie ce trebuie făcut mai departe pentru cei care lucrează în România”, a declarat Ludmila Prunariu, potrivit Agerpres.

Ei vor fi monitorizaţi de către medicii de familie, care vor urmări dacă prezintă simptome specifice pentru coronavirus.
„Medicii de familie merg şi supraveghează starea de sănătate a pacientului respectiv şi ne transmit toate aceste date, verifică de fapt simptomatologia pentru coronavirus şi ne comunică aceste date în fiecare zi, iar noi, mai departe, le comunicăm ministerului. Dar aceste persoane aflate în autoizolare sunt persoane sănătoase, care n-au intrat în contact cu bolnavi sau cu contacţi de boală”, a mai precizat directorul DSP Dolj.

Despre călătorii din Gorj care au coborât din avionul în cauză pe Aeroportul din Craiova, DSP-ul din judeul nostru nu a precizat nimic. Persoanele în cauză nu sunt monitorizate sau s-a considerat că informația nu trebuie făcută publică, nefiind de interes ?

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.