A fentat pușcăria! CUTEANU, ipochimenul care s-a vrut europarlamentar din partea liberalilor, ȘI-A FALSIFICAT CV-ul, pentru a ocupa postul de lector la Universitatea din Timișoara. Comisia i-a dat peste bot!


Un individ repugnant, care s-a autopropus pe lista liberalilor pentru alegerile europarlamentare, dar neasumat nicio clipă de vreun lider PNL, și-a falsificat CV-ul, pentru a ocupa funcția de lector în cadrul unei facultăți a Universității de Vest din Timișoara, însă nici așa nu a îndeplinit condițiile minimale științifice de ocupare a postului și a primit aviz juridic nefavorabil.
Cu toate că și-a împănat CV-ul cu tot felul de lucrări, recenzii și o funcție didactică nereală, Cerasel Cuteanu abia a încropit 55,8 puncte, iar comisiei de concurs i-a fost imposibil să găsească date care să permită evaluarea acestuia, raportat la 11 criterii minimale.
În loc să le mulțumească celor de la UVT că n-au sesizat organele judiciare, în urmă cu șase ani, Cerasel Cuteanu și-a pus în cap să se răzbune, la modul grosier, cu prima ocazie, mai ales că termenul de prescripție a răspunderii penale expirase.

Resortul răzbunării

În vara anului trecut, Marcel Romanescu, primarul municipiului Tg-Jiu, a declarat că vrea un gorjean, pe un loc eligibil, la alegerile europarlamentare, din partea organizației județene a PNL și că, personal, îl dorește pe Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara. După exact o lună de zile de la declarația primarului Romanescu, în presa locală au apărut primele informații că Cerasel Cuteanu și-a depus intenția de a candida pentru un post de europarlamentar din partea PNL Gorj. Au urmat două săptămâni de scandal în interiorul organizației liberale, tensiuni și atacuri, iar în final, Cuteanu și-a retras intenția (?!).

Cine e Cerasel Cuteanu

Cu toate că în ”scrisoarea de adio” Cuteanu menționa obiectivele sale în cazul în care ajungea europarlamentar, mobilul intenției sale de a candida era, de fapt, obstrucționarea unei eventuale candidaturi a prorectorului Bunoiu. Motivul?
În septembrie 2012, Cerasel Cuteanu s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de lector în cadrul unui departament al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a Universității de Vest din Timișoara.

În urma analizării dosarului de concurs, la data de 7 septembrie 2012, Cuteanu a primit aviz juridic nefavorabil, din cauză că, s-a constatat, potrivit Fișei de Verificare a îndeplinirii standardelor minimale pentru postul de lector, în care a acumulat doar 55,8 puncte, că ”candidatul nu întrunește punctajul minim” în vederea îndeplinirii acelor standarde, cumulativ, neexistând date care să permită evaluarea.

Mai exact, dosarul lui Cuteanu a intrat în prima etapă a concursului, eliminatoria, dar a primit aviz juridic negativ, pentru neîndeplinirea standardelor minimale științifice de ocupare a postului. Specialiștii facultății care au făcut parte din comisie au dat un aviz motivat, iar împotriva acestuia Cuteanu a formulat contestație. Trebuie precizat faptul că toate documentele de eliminare din concurs a lui Cuteanu sunt semnate de prorectorul UVT, conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu.

S-a speriat Cuteanu de pușcărie?

Curios este că, deși se propusese ca membrii comisiei să mai verifice o dată criteriile științifice minimale, în urma contestației, Cerasel Cuteanu nu s-a mai prezentat la a doua etapă a concursului.
În CV-ul depus la dosarul de concurs, Cerasel Cuteanu a menționat faptul că în perioada februarie – iunie 2007 a fost ”profesor asociat” la UCB Tg-Jiu. A fost evident pentru membrii comisiei de concurs că Cerasel Cuteanu nu avea cum să fie profesor asociat atâta vreme cât nu deținea funcția didactică de profesor universitar. Acest aspect reiese chiar din CV-ul său în care e scris că, un an mai târziu, până în octombrie 2008, a fost încadrat ca asistent universitar în cadrul UCB, adică primul titlu didactic la debutul în învățământul superior.

Departamentul juridic al UVT putea sesiza poliția cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri, așa că Cuteanu s-a speriat și nu s-a mai prezentat la contestație, deoarece înscrisul său putea produce efecte juridice și s-ar fi ales cu o plângere penală.
Dar aceasta nu e singura chestiune neclară din activitatea lui Cuteanu. Acesta a menționat că a publicat recenzii în reviste și a coordonat proiecte, fără să precizeze numele revistelor și nici al proiectelor.
Pentru că nu are nicio bursă post-doctorală, din cauză că acestea se obțin prin concurs, Cuteanu și-a trecut în CV două premii obținute în timpul liceului.

Manageru’ dă succes

Ca să înțelegeți ce valoare a pierdut mediul academic din România respingându-l pe Cerasel Cuteanu, trebuie expuse capacitățile acestuia în întregime. După ce a eșuat pe toate planurile, Cuteanu s-a dus de râpă și în afaceri. Dar el se laudă cu asta și a menționat în CV că a ocupat poziția de ”general manager” la două SRL-uri ale sale, Olvania SRL și Programe Olvania SRL și le-a coordonat atât de bine activitatea încât ambele au falimentat și au fost radiate, în noiembrie 2012, respectiv martie 2018.
Prima firmă, Olvania SRL, care avea ca activitate contractarea, pe baze temporare, a personalului, a generat pierderi în 2004 și 2005, așa că, singurul angajat din acea perioadă, cel mai probabil managerul Cuteanu, a fost concediat, sau s-a cerut singur afară, iar societatea și-a suspendat activitatea. În momentul intrării în insolvență, societatea înregistra obligații restante către bugetul de stat, care n-au mai fost plătite niciodată.
Programe Olvania SRL, care avea ca principală activitate plasare a forței de muncă, a avut pierderi în cei doi ani în care a funcționat, iar maximul cifrei de afaceri fiind de 4.200 de lei, în timp ce numărul de angajați a rămas constant, adică zero. Cu alte cuvinte, Cuteanu nu a reușit să se angajeze nici măcar pe sine, așa că, motivul din care firma a falimentat este cât se poate de clar: capacitatea managerială deosebită a acestuia, echivalentă cu a unei precupețe de pătrunjel din piață.
Concluzia e că ipochimenul și-a dorit să facă bani din plasarea forței de muncă, dar n-a reușit să-și ofere nici lui un serviciu, iar despre potențialul său s-au convins și liberalii, de care se lipise precum cocoșatul de gard, și au ajuns să-l evite ca pe un lepros.

loading...
Loading...

Citește și

Câteva zeci de gospodării inundate într-o localitate din Gorj, după o ploaie care a durat câteva zeci de minute! Autoritățile locale, depășite de situație

O ploaie torențială, căzută marți la ora 19.10, a afectat în mai puțin de o …

4 comentarii

 1. Ce surpriza, nenea asta se da deontOlog dar de fapt el este viitor puscarias?

 2. Maior in rezerva

  ,Mai, Matei Claudiu la puscarie nu se invata ce este un profesor ?
  Cei care te platesc sa defaimezi un om, nu stiu ca poti si tu si ei sa faceti puscarie pentru ca santajati oameni cinstiti si corecti.
  Nu te mai duce beat in emisiuni ca spui numai prostii si invata si tu de la cel denigrat niste cuvinte la care sa le intelegi sensul ca altfel, rad si curcile de tine.
  Numai ai subiecte iti dam noi,,VAI DE CEI CARE NU AU NICI CARTE NICI BUN SIMT SI FOLOSESC BANI MURDARI. . SUNTETI NISTE NEINSEMNATI CARE VRETI PUBLICITATE PE SPATELE ACESTUI OM .
  E SLAB ARTICOLUL. DA CEVA MAI CREDIBIL .

 3. E un baiat destept. Face cat 10 ca tine, Matei Claudiu.
  De asta ataci, simti acest lucru. Dar te faci de cacao……
  E o calitate si sa poti fenta ceva……. E greu pentru tine . NU ?

 4. Atâta timp cât presa din Gorj este aservită politic, nedreptățile dintr-un județ cum e Gorjul au putut să iasă la iveală, mai ales, prin lupta acestui om care nu a rămas surd la problemele reale ale Gorjului. Onestitatea și corectitudinea de care dă dovadă, demonstrează competența profesională și respectul față de adevăr. Pot spune că Gorjul are o speranță prin acest OM Cerasel Cuteanu. De aceea, merită respectul și considerația noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: