A început Strad’Art. Vezi cum arată prima opera de artă urbană pictată la Târgu Jiu

Festivalul internațional de artã urbanã din Târgu Jiu a început luni, 22 iulie cand a și putut fi admirată prima operă, în Parcul Central. În acest fel artiștii talentați vor reușii să dea viață zidurilor din Târgu Jiu. Operele sunt spectaculoase și schimbă aspectul zonelor ce le adăpostesc. 

Strad’Art este primul festival internațional de artã urbanã din Târgu Jiu, aliniindu-se, astfel, festivalurilor de gen din orașe precum București, Timișoara, Sibiu sau Tulcea. Acesta se va desfășura între 22-28 Iulie, iar evenimentul își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban prin intermediul artei. De asemenea, se vizează educația prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței copiilor și a adulților pentru valorile artistice și respectului implicit, cu impact asupra existenței, socialului, protejării mediului, etc., tema de anul acesta a festivalului fiind INFINITUL.
În ediția acestui festival vor fi realizate opt picturi murale, de către artiști internaționali precum Farid Rueda din Mexic, cunoscut pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano și Endo din Serbia, cu participări la festivaluri importante din Europa.
Acești incredibili artiști își vor lăsa amprenta înfrumusețând zidurile unor școli și licee din oraș, Amfiteatrul din Parcul Central și o fațadă a sediului Salvamont Gorj. Pe durata festivalului vor avea loc expoziții, întâlniri-dialog despre regenerare urbană, proiecții de film în aer liber, ateliere de desen, adresate copiilor din cartierele defavorizate, workshop-uri de graffiti, precum și un tur pietonal ghidat. La finalul festivalului se va parcurge un tur al lucrărilor, pe biciclete. Curatorul festivalului este Adrian Oniga.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.