Accidentul mașinistului de la Cariera Pinoasa costă CEO doar 2500 de lei! Comisia Mixtă NU s-a întrunit pentru a aproba plata


Pentru primul accident de muncă care a avut loc sâmbătă la ora 8.00 la Cariera Pinoasa, Complexul Energetic Oltenia va achita doar o sumă infimă, asta deși salariatul Deaconescu Gheorghe are piciorul fracturat și se află internat în spitalul din Târgu-Jiu. Mai exact, CEO îi va achita angajatului de 40 de ani, cu două decenii de activitate în câmpul muncii, suma de 2500 de lei. Banii nu au ajuns încă la angajatul accidentat deoarece trebuie să fie aprobați de Comisia Mixtă Administrație Sindicate, for care nu s-a întrunit la CEO de ceva vreme. O sumă similară, conform CCM, trebuie să ajungă și la ceilalți doi angajați răniți, aflați în Belgia, asta dacă victimele vor depune o solicitare, însoțită de acte medicale, în acest sens, la Târgu-Jiu.

Accidentul de muncă cu numărul unu, raportat sâmbătă la Cariera Pinoasa, unitate al cărui șef a fost tras pe dreapta pe perioada anchetei, l-a avut protagonist pe mașinistul Deaconescu Gheorghe în varsta de 40 ani și o vechime în muncă de peste 20 ani. Angajatul a fost rănit în timp ce curăța materialul din buncărul de deversare al transportorului T69, el fiind surprins de un bulgar de material care, în cădere, i-a provocat fracturarea piciorului drept, omul fiind transportat si internat la Spitalul de Urgenta din Târgu Jiu.

Pentru acest incident, ca și pentru rănirea celor doi electricieni care au fost grav afectați o oră mai târziu, CEO va achita, conform CCM, doar suma de 2500 de lei de persoană. Banii nu au fost aprobați încă în Comisia mixtă, pentru beneficiar urmând să se conceapă un dosar care trebuie aprobat de acest for.

Se face concesie financiară sau nu?

Pentru electricienii transportați în Belgia, Directoratul ar putea face o concesie și să le plătească respectivilor mai mult de 2500 de lei de persoană cât stabilește CCM-ul, avizat de marii liderii de sindicat, urmare a gravității accidentului suferit. Până acum însă Administrația nu a anunțat că va face această concesie pentru cei doi angajați, tratați la un spital din Belgia după intervenția mai multor factori de decizie de la nivelul capitalei.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.