sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:49

Acest tânăr TRĂIEȘTE O DRAMĂ! Alin Bălănoiu: „Nu sunt vinovat!”


Alin Bălănoiu urmează cursurile unei şcoli postliceale, la Târgu Jiu, pentru a deveni tehnician în aparatură biomedicală şi, în paralel, merge la cursuri de ospătari, în încercarea de a se susţine financiar. Face parte dintr-o familie cu venituri extrem de modeste. Şi, în urmă cu zece ani, a fost diagnosticat cu o malformaţie la inimă, boala agravându-se treptat. Din fericire, tânărul are acum 19 ani şi a trecut printr-o operaţie dificilă. După ce povestea lui a fost publicată în Gorj Domino, el a fost ajutat financiar iar operaţia a decurs în cele mai bune condiţii, în străinătate. Alin Bălănoiu a fost crescut doar de tatăl său, ambii trăind la limita sărăciei.

Problema cu care se confruntă acum nu are de-a face cu viaţa pe care încearcă să şi-o clădească. Împreună cu tatăl său, locuieşte în satul Gâlceşti, comuna Berleşti. Ei se află în conflicte mai vechi cu vecini de-ai lor, pe care i-au acuzat în mai multe rânduri de furturi şi scandaluri. În februarie 2015, a avut loc un conflict, între tatăl său, Onorel, şi Iulian Ionuţ Niţă, pe fondul unor certuri mai vechi. Alin Bălănoiu ajunge să fie acuzat de procurori, după ce un poliţist chemat la faţa locului constată că Niţă a fost lovit de Onorel Bălănoiu.

Rechizitoriul procurorilor

De atunci, au urmat plângerile penale pentru vătămare şi alte violenţe, proces în instanţă în care inculpat este Alin Bălănoiu. În rechizitoriul procurorilor se arată că „ Din actele de urmările penală rezultă că în data de 28.02. 2015, în jurul orelor 16.40, persoana vătămată, Niţă Iulian Ionuţ, discută în stradă cu martorul Sanda Constantin, în zona locuinţei din comuna Berleşti, sat Gâlceşti, împrejurare în care i-a observat pe inculpatul Bălănoiu Alin Remus şi pe tatăl acestuia, Bălănoiu Onorel, care veneau cu lemne din pădure, context în care, persoana vătămată i-a avertizat să nu mai fure lemne întrucât a sesizat pădurarul din zonă. Deranjaţi de intervenţia persoanei vătămate, cei doi s-au îndreptat spre aceasta, împrejurare în care inculpatul Alin Remus Bălănoiu a lovit-o pe persoana vătămată cu un par în partea stângă a feţei, victima fiind doborâtă la pământ, iar în continuare a încercat şi martorul Bălănoiu Onorel s-o lovească pe victimă cu un lemn, în timp ce aceasta era căzută, însă a fost împiedicat de martorul Sanda Constantin, care a intervenit, exprimându-se: „Ce faceţi, mă, îl omorâţi în drumul mare, de faţă cu toată lumea?”. După intervenţia martorului Sanda Constantin, cei doi au plecat de faţa locului. (…)”.

Poliţistul constată că tatăl lui Alin a avut un conflict

În procesul –verbal de constatare încheiat de unul din poliţiştii de la Logreşti, pe numele tatălui lui Alin Bălănoiu, se arată că Onorel Bălănoiu a săvârşit infracţiunea de lovire a lui Niţă Iulian, cu un arac, şi i-a adresat acestuia cuvinte şi expresii jignitoare care au afectat onoarea şi demnitatea. Alin Bălănoiu nu figurază în procesul-verbal, dar numele lui apare cu trei luni mai târziu în documentele de cercetare penală întocmite de procurori.
În 2016, a început procesul în care inculpat este fiul lui Onorel Bălănoiu, respectiv, Alin Bălănoiu: „Eu nu am luat parte la acel conflict. Nu am fost acolo. Nu înţeleg de ce mi se întâmplă mie toate astea. Sunt nevinovat. Nu puteam să lovesc un om mai mare decât mine, ştiută fiind starea mea de sănătate. Nu am lovit pe nimeni. Mai mult, acest Niţă este martor în procesele lui Sanda Constantin şi invers. Ei se folosesc reciproc în diverse procese pe care le au. Sunt martori puşi de Niţă, dar care nu au nicio legătură cu ce s-a întâmplat. Nu am nicio legătură cu acel conflict, eu eram în casă, nu pe drum. Nu am lovit pe nimeni şi, cu toate astea sunt inculpat. Nu am avut bani să plătesc un avocat ca să mă apere, iar procesul se derulează în favoarea lui Niţă. Cu martorii pe care îi aduce, e simplu ca eu, până la urmă, să fiu condamnat fără probe, pentru o faptă de care eu nu sunt vinovat pentru că nu am comis-o. Am făcut petiţii la IPJ Gorj, la prim-procurorul judeţului, degeaba. Nu s-a luat nicio măsură, decât împotriva mea. Vă spun, sunt nevinovat şi plătesc pentru ce eu nu am făcut. Nu ştiu cui să mă mai plâng şi cui să mai cer ajutor. Sunt la postliceală, merg la cursuri de ospătari şi m-am angajat ca să pot avea bani să mă întreţin. Tot ce mi se întâmplă acum este incredibil. În comuna Berleşti sunt poliţişti care închid ochii la furturile care se fac din casele oamenilor. Sunt duşmănii vechi între familia mea şi cei care acum sunt martori în proces. Ei nu ar trebui să fie luaţi în calcul de către instanţă, dovadă stând plângerile tatălui împotriva lor, în mai multe procese. De asemenea, în procesul verbal încheiat de un singur poliţist, numele meu nu figurează”, a spus acesta.

Fişa de Intervenţie la eveniment

De asemenea, în fişa de intervenţie la eveniment se arată următoarele: „ A fost identificat numitul Niţă Iulian Ionuţ care a declarat că a avut un conflict cu Bălănoiu Onorel care l-a lovit şi că acesta nu doreşte ambulanţă. (…)”, numele lui Alin Bălănoiu lipsind cu desăvârşire. Cu toate acestea, Alin Bălănoiu este judecat penal, pentru lovire şi alte violenţe, la Judecătoria Târgu Cărbuneşti.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.