Acoperământul Maicii Domnului. Tradiții și superstiții pentru creșterea unui păr bogat

Calendar ortodox 1 octombrie 2019. Potrivit tradițiilor și superstițiilor creștine, în această zi femeile trebuie să respecte câțiva pași pnetru a avea un păr bogat și luminos tot anul. Acoperământul Maicii Domnului este o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși, zi marcată în calendar cu cruce roșie.

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserică din Vlaherne. Scrierile creștine spun că Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, văzduh rugându-se cu lacrimi. Aceasta ține în mânini, deasupra capului, sfântul acoperământ, fiind înconjurată de apostoli și sfinții mucenici.

Tradiții și superstiții pentru creșterea unui par bogat

Marți, 1 octombrie, este zi de sărbătoare marcată, în calendar ortodox octombrie 2019, cu cruce roșie. Această zi este dedicată odihnei, rugăciunii și mersului la Biserică.

Tradițiile din popor spun că în această zi fetele a căror podoabă capilară nu era prea bogată se rugau în această zi Sfântului Procoava să le acopere capul cu păr. Fetele trebuie să țină post și își servesc rudele cu plăcinte de post.

Există o credinţă printre bătrânele de la ţară, conform căreia, dacă este tăiat de Adormirea Maicii Domnului, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat şi nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece.

sursa: a1.ro

loading...
Loading...

Citește și

Anunț de la ANAF pentru contribuabili gorjeni

Termen limită pentru depunerea documentației în vederea acordării unor facilități fiscale Agenția Națională de Administrare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: