sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:22

Acționarii CEO vor aviza ÎNCHIDEREA a două cariere! Unde se epuizează cărbunele!


Acționarii CE Oltenia se vor întruni pentru a aviza Planul de Restructurare și Eficientizare al companiei, într-o ședință extraordinară care va avea loc în data de 15 martie.

În acest Plan sunt prevăzute și reduceri de activități, urmând a fi închise două cariere. Iată despre ce este vorba: „Încetarea activităţii şi demararea procedurii de închidere a perimetrului minier aferent Carierei HUSNICIOARA începând cu data de 01.01.2020.

Amânarea cu un an a demarării procedurilor privind încetarea activităţii atât la Cariera Husnicioara cât şi la Cariera Rovinari este justificată de:
întârzierea în ceea ce priveşte emiterea Hotărârilor de Guvern pentru exproprierea pentru cauză de utilitate publică a imobilelor aflate în coridoarele de expropriere aferente carierelor Roşia şi Jilţ Sud; dificultăţile legislative întâmpinate în ceea ce priveşte scoaterea din circuitul silvic a terenurilor aferente carierelor Roşia, Tismana şi Lupoaia;
problemele legate de infrastructura feroviară în ceea ce priveşte transportul feroviar de cărbune pe relaţiile de transport de la cariere la sucursalele energetice Turceni, Craiova şi Işalniţa.
În urma încetării activităţii la cariera Husnicioara, personalul rămas va fi redistribuit către carierele Roşiuţa şi Lupoaia”.
Nota administrației: Cariera Husnicioara se va închide în condiţiile în care necesarul intern de cărbune va putea fi acoperit de celelalte cariere. în caz contrar, va fi menţinută în funcţiune.
În cazul Carierei Rovinari, încetarea activităţii şi demararea procedurii de închidere a perimetrelor miniere Gârla şi Rovinari Est, aferente Carierei Rovinari, este prevăzută pentru data de 31.12.2020. Justificare:
epuizarea rezervei de cărbune.

CEO vinde activele neviabile

Compania, pe lângă măsurile menţionate mai sus, va declanşa un program de vânzarea a activelor care, din diverse motive nu se mai folosesc în procesul de producţie. Veniturile din vânzarea acestor active nu au fost luate în considerare la fundamentarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe perioada 2018-2020.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: