Acţiune de împădurire la nivelul judeţului Gorj


Direcția Silvică Gorj a demarat, începând de weekendul trecut, acțiunea „Luna plantării arborilor”, o acțiune în cadrul căreia circa 350.000 de puieți forestieri vor fi plantați în toate ocoalele silvice proprii de pe raza județului.

La acţiune au luat parte prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu, deputatul Mihai Weber, elevi ai școlilor din Târgu-Jiu și din alte localități din județul Gorj, primari, aleși locali și funcționari publici.
„Este o acțiune la care am ținut neapărat să particip, pentru a da un semnal că pe toți trebuie să ne preocupe protejarea mediului înconjurător, dar și pentru a lansa o provocare pentru toți cei care iubesc natura. Este important să le formăm tinerilor deprinderea de a avea grijă de mediu, de planetă, prin desfășurarea unor astfel de activități care au ca scop ocrotirea și extinderea spațiilor verzi. Am sprijinit și în trecut astfel de acțiuni și voi pune umărul și de acum înainte la orice demers menit să contribuie la păstrarea echilibrului în natură. Avem, în județul nostru, locuri frumoase pe care trebuie să le conservăm însă, în același timp, trebuie să ne gândim la moștenirea pe care o vom lăsa generațiilor următoare”, a precizat deputatul Mihai Weber.
Acțiunea are drept scop regenerarea pădurilor dar și informarea publicului larg asupra importanței pe care o are gospodărirea durabilă a fondului forestier și protejarea mediului înconjurător.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.