ACUZAȚII de FALS la adresa fostului administrator special al UATAA Motru


Așa cum cotidianul nostru a anunțat, primarul Gigel Jianu și noul administrator special al Uzinei de Alimentare cu Apă și Agent Termic Motru au ținut, miercuri, o conferință de presă în care au prezentat neregulile depistate la UATAA după demiterea lui Eugen Corcoață.

Primarul PNL de la Motru a venit în fața jurnaliștilor împreună cu noul administrator special al Uzinei de Alimentare cu Apă și Agent Termic, Mihai Țurlea, pentru a prezenta o situație a societății după demiterea fostului administrator. Gigel Jianu a declarat că suspiciunile și acuzațiile sale de prost management s-au confirmat acum. În plus, edilul spune că Eugen Corcoață ar fi făcut falsuri în documentele pe care le-a transmis primăriei, administratorului judiciar, Siomax, ANRE și Autorității Naționale de Mediu. Mihai Țurlea a spus că a făcut o analiză a activității societății pentru a vedea situația în care se află uzina. Administratorul special a constatat că din cele 8 milioane de lei venit, la sfârșitul anului trecut, din fondul de rezervă al guvernuluui pentru achiziționarea certificatelor de CO2 în conturi au mai rămas puțin peste 2 milioane. Ca și Gigel Jianu, Mihai Țurlea a declarat că ar fi găsit documente emise către mai multe instituții care ar cuprinde date false. Administratorul special spune că acele acte și-au produs efectele juridice și au provocat prejudicii statului, UATAA, consiliului local Motru și motrenilor.
Mihai Țurlea a mai spus că una din pricipalele cauze pentru care UATAA a înregistrat pierderi în trecut a fost “necontorizarea premeditată a anumitor beneficiari”. Mihai Țurlea a anunțat că a solicitat realizarea unui audit după ce a depistat în primele ziele de când a prelua conducerea uzinei. Gigel Jianu a spus că vor fi sesizate și organele abilitate ale statului. Edilul susține că Eugen Corcoață ar fi folosit mare parte din banii alocați de guvern nu pentru achiziționarea certificatlor de CO2, ci pentru ale plăți. În plus, spune că UATAA ar avea pierderi induse foarte mari.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.