ACUZAŢII | FNME a cerut ŞOMAJ tehnic şi zile FĂRĂ plată la CEO!


• Oferta conducerii companiei şi sprijinul sindicatelor MAJORITARE: Prime mai mari şi fără şomaj sau CFS (concediu fără salariu)

FNSE „Univers”, Energetica şi Petrom – Energie, sunt federaţiile care au negociat condiţii mai bune pentru cei peste 14.000 de salariaţi. Administraţia a fost de acord să semneze pentru mărirea primelor de Crăciun şi Paşti la 1.000 de lei, Ziua Meseriei – 950 de lei.

Problema este că Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se OPUNE, cerând în schimb clase de salarizare mai mari pentru angajaţii companiei. Fiindcă acestea NU au fost acordate, actul adiţional pentru prelungirea actualului CCM cu majorările negociate şi semnate, va ajunge să nu fie semnat. În aceste condiţii, cele trei federaţii vor semnat fără FNME, un alt Contract Colectiv de Muncă la nivelul CEO.

„Încheiem un nou contract colectiv de muncă, fără FNME”

Pe scurt, FNME face opinie separată de restul federaţiilor sindicale cu reprezentanţă majoritară în CEO. „Cei de la FNME forţează administraţia cu clasele de salarizare. Eu spun că ceea ce am putea obţine pentru toţi salariaţii CEO este important. FNME cere şomaj tehnic de vreo 15 zile şi alte patru zile de concediu fără plată. Liderii celorlalte trei federaţii solicită prime mai mari şi fără şomaj tehnic sau zile neplătite. Dacă am cădea de acord cu FNME, am cere ca economiile făcute în urma şomajului tehnic şi al CFS-ului, să rămână la unitatea respectivă. Dacă, în schimb, nu vom ajunge la un consens cu FNME, în sensul semnării actului adiţional prin care se majorează veniturile salariaţilor, vom încheia unu nou contract colectiv de muncă, noi, cele trei federaţii, şi administraţia”, a spus Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte FNSE „Univers”.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO de tot râsul! „Floricica Dansatoarea” se vrea primar la Gorj, susținut de PSD. E pe bune! „Mie chiar îmi place cum dansez!”

Spectacol grotesc oferit de un aspirant la fotoliul de primar al comunei Cîlnic, pe ritmuri …

5 comentarii

  1. Tradatorii .marciuc. iovan.caldaruse.astia nu se pot schimba niciodata !Pai ma handicapatilor,cum sa semnati ma sa munceasca oamenii in continuare pe salariu minim pe economie?sunteti niste jigodii penale

  2. Ca de obicei pitecantropul marciuc si gasca dezinformeaza opinia publica. Evident ca ei vor semna si pe bani ca la adunat de corcoduse dar realitatea-i evidenta, castigurile astea cu trei prime anuale si tichete sunt praf in ochi si doar ce scapa statului printre degete. Evident ca o comisie condusa de un pitecantrop nu va aduce beneficii trainice pentru salariati, el este subordonat managerului general si din postura asta nu poate face nimic concret. Contractul actual nu trebuie prelungit, el trebuie modificat si aduse completari ce tin de bunul simt si de legislatia actuala. Banii sunt importanti dar importante sunt si conditiile de munca, resursa umana, respectarea normelor tehnice de protectia muncii si a tehnologiilor de exploatare, eliminarea abuzurilor de orice fel si aplicarea cu sfintenie a regulamentelor acestei companii(si are destule regulamente). Sunt multe de adaugat dar tradatorii vechi sunt si azi tot la masa negocierilor si fiind atat de neputiciosi striga catre altii ca-s hoti, nu zic ca nu sunt, dar ei sunt mafia!

  3. FNM cere clase de salarizare dar ce nu stiu salariatii este ca aceste clase nu vor ajunge la muncitori cum si clasele date de CIUREL au ajuns la protejatii sindicatelor iar cei care meritau clase au primit cate o // litera // iar liderii au tacut fara sa faca ceva

  4. Sal trimeta in somaj si pe directorul Pedelist Ion Susanu de la Tehomir ca dupa ce a bagat mina in faliment acum doarme toata ziua cu capu pe masa .

  5. se putea ramane la aceleasi prime de sarbatori ,dar era bine sa ne mariti salariile pentru ca am ramas in urma rau cu aceste salarii de mizerie in conditiile actuale de munca sa va fie rusine celor care semnati asa ceva,sunt la sindicatul smeo dar ma retrag maine pentru ca nu mai am incredere in voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: