Adjunctul IPJ Gorj a câștigat procesul cu MAI! DECIZIA judecătorilor


Magistrații Tribunalului Gorj au admis acțiunea formulată de adjunctul șefului IPJ Gorj, Ion Frăţilescu, care a contestat în instanţă măsura luată de IGPR împotriva sa, privind diminuarea salariului funcției de bază cu 20%, pe o perioadă de trei luni, pentru o abatere disciplinară. Acesta fusese sancționat după concursul organizat, în 2017, la Serviciul Rutier Gorj, cu recrutare din sursă internă, pentru ocuparea funcţiei de șef.

Hotărârea Secţiei Contencios Administrativ și Fiscal nu este definitivă. „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a I.G.P.R. şi respinge acţiunea în raport de această parte. Admite acţiunea în raport de pârâtul Ministerul Afacerilor Interne. Anulează actul administrativ reprezentat de Ordinul M.A.I. nr. II /5357/08.09.2017 emis de pârâtul M.A.I. şi actele care au stat la baza emiterii lui. Obligă pe pârâtul M.A.I. la plata drepturilor băneşti reţinute în baza Ordinului nr. II/5357/08.09.2017 indexate şi reactualizate, precum şi celelalte drepturi băneşti de care ar fi beneficiat reclamantul în calitate de salariat, de la data aplicării sancţiunii şi până la încetarea acestuia. Obligă pe pârât la 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică”, a decis prima instanță. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au formulat recurs, urmând să fie analizat la Curtea de Apel Craiova. Comisarul șef de Poliție a fost sancționat după ce singurul candidat la concursul din 2017, actualul șef al Serviciului Rutier, Daniel Săvulescu, a reușit să obțină nota 9.5. La scurt timp, examenul a fost anulat, pentru că nu ar fi fost respectate procedurile privind validarea rezultatului. Surse din IPJ Gorj acuzau că, Ion Frățilescu, președintele comisiei, ar fi participat la efectuarea subiectelor, deși acest lucru nu este permis. Frățilescu s-a întors în Gorj, în 2016, după detașarea de la Mehedinți.

Loading...

Citește și

SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS ÎN GORJ! CLĂDIREA UNIVERSITĂȚII ”C. BRÂNCUȘI”, EVACUATĂ! UNEI STUDENTE I S-A FĂCUT RĂU!

UPDATE: Studenta, internată la Boli Infecțioase! Medicul Larisa Panduru, din cadrul DSP Gorj, a afirmat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.