Administrația CE Oltenia nu se lasă!

ciurel-ceo

• Vrea aprobarea acționarilor pentru crearea firmei care să exporte energia produsă de companie

Directoratul Complexului Energetic Oltenia va propune din nou spre aprobarea acționarilor proiectul de înființare a propriei firme care să se ocupe de vânzarea în afara țării a energiei produse de companie.

Este vorba despre un proiect pentru care Fondul Proprietatea a votat, evident, împotrivă, dar pe care administrația CE Oltenia îl va repune în discuție la ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) din data de 15 mai.

Vot negativ din partea Fondului Proprietatea

Amintim că, recent, Fondul Proprietatea a adus critici conducerii CEO fiindcă nu ar fi realizat restructurarea companiei. De partea cealaltă, Directoratul  a arătat că Fondul s-a opus unor proiecte extrem de importante pentru companie. „Societatea CE Oltenia a început, încă din 2012, un plan de reorganizare și restructurare pentru scăderea cheltuielilor, care ține cont de cerințele acționarului majoritar, Guvernul României: dezvoltare durabilă, menținerea și crearea de locuri de muncă odată cu creșterea gradului de profitabilitate. Nu toate acțiunile întreprinse în acest sens au putut fi duse la bun sfârșit, deși este evident că sunt în favoarea companiei. Nu s-a putut efectua divizarea carierei Berbești, dorită de Consiliul Județean Vâlcea. Un alt proiect nerealizat este înființarea unei societăți prin care compania să poată exporta energie: C.E. Oltenia – Vânzare. Aceste proiecte de restructurare și reorganizare au primit vot negativ din partea acționarului minoritar, Fondul Proprietatea. Considerăm că noțiunea de «restructurare» nu se rezumă doar la concedierea a mii de salariați și că există mijloace de administrare prin care societatea să rămână un factor economic important și de stabilitate socială a zonei”, arată Directoratul – într-un comunicat de presă.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.