Administraţia, INCAPABILĂ să vândă cărbune! Dintr-un MILION de tone, CE Oltenia nu a vândut NIMIC!

cariera-carbune

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a scos la vânzare o cantitate de un milion de tone de lignit de la carierele din bazinul minier din Motru şi din Mehedinţi. Potrivit companiei, CEO are disponibilă o cantitate de un milion de tone de lignit din zonele Husnicioara, Mehedinţi, precum şi de la unităţile miniere de carieră din Motru, Gorj, respectiv Roşiuţa şi Lupoaia. 

Cantitatea de cărbune poate fi achiziţionată în urma unei licitaţii, iar cei interesaţi au fost invitaţi să depună cereri la sediul companiei. În perioada în care conducerea CEO a anunţat vânzarea unui milion de tone de cărbune, peste 7.000 de salariaţi se aflau în şomaj tehnic.

Fără cerere

Cărbunele provine chiar din carierele în care şomajul tehnic e singura soluţie în perioada primăverii, fiind vorba de salariaţii din Lupoaia, Roşiuţa şi Husnicioara, precum şi din alte sectoare de activitate, care au stat acasă o lună întreagă. Nici în prezent, CEO nu are desfacere la energia pe cărbune trimiţându-şi angajaţii acasă, cu plata a 75% din salariu, şomajul tehnic vizând oprirea parţială a capacităţilor de producţie în minerit. Întrebând conducerea CE Oltenia despre cât a vândut din cantitatea de un milion de tone de cărbune, scoasă la vânzare în urmă cu peste o lună de zile, administraţia companiei a transmis: „Referitor la vânzarea unui milion de tone cărbune, CE Oltenia comunică următoarele: nu a fost încheiat un contract în acest sens, până în acest moment”.

NUP pentru contractul cu Serbia

Ultima vânzare de cărbune de la CEO s-a soldat cu un dosar penal, fiind vorba de exportul unei cantităţi de 1,2 milioane de lignit către Serbia, prin intermediari. Cu toate acestea, fosta conducere a CEO a realizat un profit de 500.000 de euro, la câtva timp după încheierea acestei afaceri.
Reamintim că firma BVA Coal din Constanța a câştigat licitaţia pentru achiziţia a 1,2 milioane de tone de cărbune de la CEO. DNA a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) în dosarul exportului de cărbune către Serbia, în ceea ce îl priveşte pe fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.


loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

3 comentarii

  1. vraciul lefter

    Pai cine sa vanda bre, ca Antonica e ocupat cu secretarele si alte blonde iar subalternii cu bunaciunile lui bejinaru care au ramas singure,Ciubuctarica se ocupa de Rufustita scurta , si uite asa carbunelr o sa se autoaprinda!

    • ce vorbesti ba baiatule ?! ..pai tu crezi ca oamenii din administratie se ocupa cu rezolvarea acestor „probleme personale” in timpul programului de lucru ? …rusine sa-ti fie !!!

  2. Dominooooo! Nu administrația vinde( sau nu vinde)! Cea care se ocupa este Maria Sa PIAȚA! Cerere si oferta! Nu se CERE CĂRBUNE! Super redactori! Primesc ceva pe mâzgălituri? Șterge comentariul doamna Horvath, am folosit cuvinte jignitoare, v-am zis ca sunteți destepti😄😄😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: