Administrația A OPRIT furnizarea cărbunelui CEO către terți!


De câteva zile, lignitul din Complexul Energetic Oltenia nu mai ia drumul spre alte județe ale țării, urmare a unei decizii a administrației societății care vrea să asigure stocurile de cărbune pentru iarnă. Cel puțin asta este varianta oficială, în unitățile miniere, mai ales în rândul angajaților, vorbindu-se în schimb că, la vârful companiei, au ajuns sesizări cu privire la felul în care se furniza lignitul către cumpărătorii din afara societății. Pentru că aceștia ,,ungeau” angajații care le încărcau mașinile, beneficiarii cotei de cărbune erau puși să aștepte la cozi și să încarce rămășițele lăsate de cumpărători.

De săptămâna aceasta, la punctele de livrare a cărbunelui din cadrul unităților CEO este liniște. Când și când mai vine la punctele de încărcare câte un întârziat, miner beneficiar al cotei, care își încarcă cărbunele pentru a-l transporta la domiciliu, asta deoarece iarna îi bate la ușă. Liniștea este una produsă urmare a unui ordin intern dat de administrația CEO, care a dispus că lignitul valoros extras trebuie să stea în depozite, pentru ca la iarnă să nu existe plângeri legate de lipsa cărbunelui vital și de siguranță națională.
Săptămâna trecută, la punctele de încărcare mișuna de oameni, deoarece cumpărătorii din alte județe, terții, cumpărau de zor cărbune direct din carieră. Trebuie menționat că lignitul de Gorj este preferat de cumpărătorii din Dolj, de exemplu, care plătesc mii de lei pentru ca un transportator să le aducă acasă o rabă de cărbune.

Mită mică în toate buzunarele. Și al unui lider sindical…

Terții erau preferați și de personalul care se ocupa de procedura de livrare și încărcare a cărbunelui pentru cumpărătorii din exterior, lanțul de oameni funcționând ca uns asta deoarece clienții nu aveau timp de așteptat și voiau cărbune de calitatea întâi. Pentru timpul prețios și marfa de calitate, transportatorii nu se prea uitau la bani, aruncând cu suta de lei chiar și, din greșeală, în buzunarul unui sindicalist, care a strigat întâmplarea în gura mare.
Întâmplarea a trecut din gură în gură pe la toți salariații, pe la vestiare râzându-se zgomotos pe marginea întâmplării. Asta în primele zece minute, până când angajații au început să socotească cât o intra zilnic în buzunarele celor care se ocupă de procesul respectiv. De la râs, minerii au trecut la plâns și apoi la nervi, spunând că unii își fac averi în timp ce plâng că nu se ajung cu banii.
Acum când ușa terților s-a închis, unii zic că și pe motiv de reclamații, minerii de la unitățile cu puncte de livrare sunt împărțiți în două, unii zâmbesc malițios, în timp ce alții nu știu cum să-și ascundă supărarea pe sub mustăți…

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

Un comentariu

  1. Sa oprit vinzarea catre terti,doar pentru ca un anume Carlaont are cariera privata,si tertii il incurcau!Se vorbeste prun Targ,ca acest Carlaont ia umplut buzunarul lui Antonie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: