sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 3:05

Administrator al unei brutării din Tg-Jiu, amendat cu 53.000 de lei de inspectorii ITM Gorj


Două persoane, fără forme legale de angajare, au fost depistate, săptămâna trecută, prestând activitate la o brutărie din municipiul Târgu-Jiu, în urma unei acţiuni comune a Compartimentului Control Muncă Nedeclarată şi Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă. Angajatorul a fost sancţionat cu amendă în valoare 40.000 de lei, la care s-a adăugat o alta în sumă de 13.000 de lei, pentru încălcarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

În perioada 28.10.2019 – 01.11.2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 36 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 141.500 de lei şi s-au dispus 122 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, inspectorii de muncă, cu atribuţii de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au verificat modul în care un angajator, căruia i s-a sistat, în urma unui control anterior, activitatea de depozitare a unor substanţe chimice într-un spaţiu impropriu, respectă măsurile dispuse în procesul verbal de sistare. În urma constătărilor, a fost sesizat organul de cercetare penală competent să intervină în situaţia în care un angajator nu respectă dispoziţiile inspectorilor de muncă cu privire la sistarea activităţii.

loading...
Loading...

Citește și

Zone de agrement și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, amenajate la Târgu Jiu

În curând, cartierul Narciselor din Târgu Jiu va fi amenajat cu zone de agreement. Acestea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: