Adolescent de 15 ani, suspect de TERORISM! DIICOT l-a REŢINUT!

Adolescent de 15 ani din Bucureşti  suspect de terorism! A fost reţinut de poliţişti, el fiind bănuit că ar fi  promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor documente, materiale de propagandă și sisteme informatice ce făceau obiectul infracțiunilor cercetate. După efectuarea perchezițiilor, puştiul de 15 aniă a fost condus de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală pentru audieri, ulterior fiind reținută.

E acuzat că ar fi plănuit atacuri teroriste

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participare la instruirea sau pregătirea (…) în scopul comiterii unui act de terorism, recrutarea unei persoane pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, promovarea unui mesaj prin propagandă (…) cu intenția de a instiga la comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și asocierea în scopul săvârșirii de acte de terorism.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2017 şi până în prezent, inculpatul  s-a implicat activ în contactarea unor susţinători ai unor organizaţii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetăţeni români şi străini, în scopul promovării sistematice a ideilor şi doctrinelor specifice entităţilor teroriste menţionate, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.

https://www.libertatea.ro/stiri/un-adolescent-de-15-ani-din-bucuresti-e-suspect-de-terorism-fost-retinut-de-politisti-2302053

loading...
Loading...

Citește și

Conducea o mașină neînmatriculată: Ce a pățit ȘOFERIȚA din Motru!

La data de 24 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.