AFACEREA acestui TÂNĂR din Țicleni este UNICĂ în România! Un lanț celebru de magazine, din Târgu Jiu, vrea să-i comercializeze produsele


Are 22 de ani şi este student la ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. Pe lângă facultate, Ionel Burtea se ocupă şi de afacerea cu fructe de pădure pe care o deţine alături de familie. În ferma pe care o deţine la Ţicleni, familia Burtea produce un produs unic în România, vinul din mure.

Ionel ne-a povestit de ce au ales o afacere în acest domeniu şi de ce au ales să cultive fructe de pădure. „Totul a început în urmă cu trei ani. A fost o decizie de familie. Am zis că această afacere cu fructe de pădure e ceva nou în România, însă piaţa este subdezvoltată. România importă undeva la 70-80% din fructele de pădure, iar ceea ce se produce în ţară merge direct la export. Noi am văzut o oportunitate în acest domeniu. Am început cu un hectar, iar acum ne-am extins la cinci hectare. În primul an, nu am obţinut producţie decât pentru mâncat, pentru că abia în anul trei ajung la maturitate şi pot face mai multe fructe”, a spus tânărul.

Produse 100% naturale

Tânărul antreprenor a precizat că produsele lor sunt naturale, iar vinul din mure este unic în ţară. „Vinul din mure este o exclusivitate în România. Este un produs care nu se găseşte în comerţ. Vinul din mure a fost iniţial o încercare. Am găsit o reţetă tradiţională şi am pus-o în practică. Acesta este făcut 100% natural şi nu are alte adaosuri. Produsele noastre sunt 100% naturale”.

Vor să devină cei mai mari producători de fructe de pădure din România


Ionel Burtea a afirmat că pe viitor îşi doreşte să devină cel mai mare producător de fructe de pădure din ţară. Deşi se împarte între Gorj şi Bucureşti (unde este student, n. red.) acesta este foarte dedicat afacerii sale şi este dispus să facă sacrificii pentru a prospera în acest domeniu. „Pe viitor vrem să accesăm fonduri europene pentru a ne extinde. Tot ce avem până acum am făcut cu banii noştri. Obiectivul nostru este acela de a ajunge cei mai mari din România la numărul de hectare şi la cantitatea produsă. Este destul de greu să mă împart între facultate şi afacere, însă dacă îţi doreşti ceva trebuie să-ţi găseşti timp pentru acel lucru. Anul trecut am avut o producţie mică, de două tone, însă anul acesta ne aşteptăm undeva la 20 de tone deoarece primul hectar ajunge la maturitate. Este un număr aproximat de noi însă nu putem să fim sigur de producţie pentru că depinde foarte mult şi de vremea de afară”, a spus tânărul.

Vor să-şi vândă produsele în Carrefour

Ionel a precizat că poartă discuţii cu reprezentanţii lanţului de magazine Carrefour pentru un parteneriat. Astfel, cei care sunt interesaţi atât de fructele de pădure, cât şi de vinul de mure, în scurt timp le pot găsi în supermarketurile Carrefour. „În această afacere părinţii au venit cu partea financiară şi cu munca fizică, iar eu am venit cu strategia. Suntem în discuţii cu Carrefour pentru un parteneriat în ceea ce priveşte vânzarea vinului. Tot cu ei am avut un parteneriat în 2016 pentru vânzarea fructelor. Deşi în acest domeniul, la început profitul este aproape inexistent, eu cred că merită investit”. De asemenea, Ionel a conceput şi o pagină pe un site de socializare, The Berry Farm, unde îşi promovează produsele.

loading...
Loading...

Citește și

MILIOANE de euro ÎN CONTURILE UM Sadu. Reacţia lui Bobaru

Liberalii gorjeni au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că cele 5 milioane de euro …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: