Afacerile de 12 miliarde de euro ale principalului contractor al CEO, preluate de General Electric

ALSTOM1

Preşedintele Consiliului de Administraţie al puternicei companii americane General Electric, Jeff Immelt, s-a aflat într-o vizită surpriză la Bucureşti vineri, 8 mai. Ziarul Financiar relatează că niciun şef GE în funcţie nu a vizitat Bucureştiul, singurul executiv al companiei americane care a venit in capitală fiind Jack Welch, după ce ieşise însă la pensie.

Immelt, aflat la prima sa vizită în România, a participat la o masă rotundă organizată de Camera de Comerţ Româno-Americană (AmCham), alături de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie şi ai unor companii, între care Transelectrica şi Transgaz.

Alstom, contractor pentru investițiile termocentralelor CEO

Una dintre temele care au fost probabil pe agenda vizitei în România a şefului GE este pregătirea pe plan local a tranzacţiei prin care GE va prelua afacerile din energie ale companiei franceze Alstom, în schimbul a 12 miliarde de euro. În România, compania franceză este unul dintre principalii contractori pentru investiţiile termocentralelor pe cărbune, în special cele din Complexul Energetic Oltenia. Potrivit publicației menționate, businessul de infrastructură şi transport, în România fiind cel mai vizibil reprezentat de contractul multianual al Alstom pentru mentenanţa metroului din Bucureşti, va rămâne în mâinile francezilor.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: