Afacerist din Motru, preot după ce i-a murit unicul fiu: „Am fost făcut cioburi. Nu există durere mai mare pe lumea asta!”

preot-dumitru-predescu-tatl-copil-mort-Straja

• Preotul Dumitru Predescu: „Când voi pleca din această lume, voi ajunge la băiatul meu!”

Preotul Dumitru Predescu a ales această cale la un an și ceva după ce singurul său fiu a decedat, renunțând la o afacere profitabilă și la viața cu care era obișnuit. Alexandru Predescu, elev din municipiu Motru, a decedat în data de 8 martie 2009, surprins de o avalanşă din Munţii Vâlcan. Acum, la aproape șapte ani de la plecarea sa din această lume, tatăl său, părintele Predescu, a învățat să iubească oamenii, păstorindu-și enoriașii din Parohia Dîlbocița, județul Mehedinți.

FOTO: Motru Stiri facebook
FOTO: Motru Stiri facebook

Alexandru a scris un ultim sms, pe care nu a apucat să-l trimită: „Vă iubesc”
După ce a fost surprins de avalanșă și știind, probabil, că sunt șanse mici de a fi salvat, Alexandru a scris un ultim sms, adresat părinților săi: „Vă iubesc”. Copilul nu a apucat să expedieze acel mesaj, însă părinții l-au văzut după ce salvamontiștii i-au găsit trupul înghețat și mutilat de zăpadă.

FOTO: Motru Stiri facebook
FOTO: Motru Stiri facebook

Edel, așa cum îi spuneau prietenii săi, avea 17 ani când a pierit într-o avalanșă, în stațiunea Straja, pe 8 martie 2009. Adolescentul din Motru plecase cu părinții săi la munte, în staţiunea montană Straja. Pe data de 8 martie 2009, părinţii săi l-au dat dispărut, iar după zeci de ore de căutări, salvamontiştii i-au găsit trupul înghiţit de o avalanşă. Alexandru Predescu schia de la vârsta de patru ani şi nimeni nu şi-a imaginat vreodată tragicul său sfârşit. Era unicul fiu al familiei Predescu. Mama adolescentului nu va trece, poate, niciodată peste durerea pierderii unicului fiu, dar Dumitru Predescu, tatăl copilului, a găsit o cale prin care să facă bine semenilor săi: a renunțat la afacerea profitabilă pe care o avea și s-a înscris, în 2010, la Facultatea de Teologie, iar în 13 decembrie 2014 a fost hirotonit preot paroh al Parohiei Dîlbocița din județul Mehedinți. Taina Hirotoniei a primit-o pe seama Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Dîlbocița. Știind că drumul care i se aşterne înainte nu este deloc uşor, dar plata este mare pentru cei ce se ostenesc în lucrarea bineplăcută lui Dumnezeu, părintele Dumitru Predescu și-a început lucrarea la Dîlbocița. Pe 13 decembrie 2014, părintele Predescu a promis înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor că va încerca să sporească pe calea mântuirii şi să conducă credincioşii spre Împărăţia lui Dumnezeu.

Durere infinită

preot-d-predescu-tatal-copil-mort-Straja-2

Nu există durere mai mare pe lume ca atunci când îți moare copilul. Asemenea durere nu trebuia să fi fost îngăduită de Dumnezeu! În ciuda tragediei prin care au trecut, Dumitru Predescu și soția sa au supraviețuit, dar Alexandru este viu în inimile lor. Tatăl copilului a ales să se facă preot știind că așa va fi mereu într-o continuă comuniune cu fiul său. Preotul Dumitru Predescu spune într-un articol scris de Ana Ionele pentru Monitorul de Motru, că a renunțat la afacerea profitabilă pe care o avea pentru a urma Teologia. „După pierderea băiatului am fost făcut cioburi. Nu există durere mai mare pe lumea asta și nimic care s-o aline. Dar Dumnezeu este mare! Am ajuns în țara sfântă și de atunci am știut ce am de făcut. Ca să fiu într-o continuă comuniune cu băiatul meu, am ales să fac teologia. Nu m-am gândit niciodată că aș putea să fac asta. Dar, uite că viața a ales ca eu să merg mai departe. Dumnezeu mi-a dat putere și atunci am renunțat la afacerea care-mi asigura traiul familiei. Mulți m-au considerat nebun. Cum să renunți așa, dintr-o dată, la o afacere profitabilă? Dar pentru mine partea materială nu-și mai avea rostul. În acest moment nu mă mai leg de nimic material. Mă simt bine daca fac bine, și atât! Eu mi-am găsit acea alinare, soția mai puțin. Zilnic mă rog la D-zeu ca să putem merge mai departe. În anul 2010 am început Teologia, iar în 2014 am fost hirotonit la Dr. Tr. Severin, am fost făcut diacon. Pe 13 decembrie 2014 am fost hirotonit preot la parohia Dîlbocița. Când voi pleca din această lume voi ajunge la băiatul meu, care e preot, acolo sus în ceruri!”

loading...
Loading...

Citește și

Spectacol caritabil pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu. Mai mulți artiști vor fi prezenți

Luni 16 decembrie începând cu ora 19:00 Colegiul Național „ Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: