Afacerişti ale căror SRL-uri sunt pe pierdere, numiţi în Consiliul de Administraţie al Minprest

buleteanu

Societăţile cu capital majoritar de stat au fost, întotdeauna, un fel de prăvălii pentru satisfacerea clientelei politice. La Minprest Serv SA, atât directorul general Gabriel Giorgi, cât şi adjunctul acestuia, Adrian Tudor, au fost plasaţi politic la conducerea societăţii, aşa că nu e de mirare că în boardul companiei au apărut, în mod misterios, doi oameni de afaceri ale căror business-uri sunt pe pierderi, în ultimii doi-trei ani. Cu toate că experienţa lor ca manageri nu poate fi benefică pentru compania la care CE Oltenia deţine capitalul majoritar, totuşi prieteniile politice de la nivelul judeţului i-au propulsat ca administratori fără să se ţină cont de eşecul acestora în afaceri.

facsimil-minprest

Consiliul de Administraţie al Minprest Serv SA s-a pricopsit, luna trecută, cu noi membri. Astfel, începând cu 18 martie, Constantin Buleteanu, consilier local PPDD, i-a luat locul sindicalistului care şi demisionase înainte să fie revocat, omul de afaceri Vasile Velcea, a fost numit membru, iar ulterior, Cristina Diaconescu, care făcea parte din CA a fost propulsată în poziţia de preşedinte.

Buleteanu şi Velcea, afaceri pe butuci

În afară de carnetul de partid, nimic altceva nu-l recomanda pe Constantin Buleteanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj din cadrul MAI (fosta Doi ş’un sfert) pentru a face parte din boardul Minprest.
După ce a trecut în rezervă, în octombrie 2009, fostul ofiţer a intrat în afaceri. După un scurt periplu pe la o societate de Pază şi protecţie, Buleteanu a preluat administrarea propriei afaceri în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, însă fără success. Actualul administrator al Minprest şi-a dat examenul capacităţii sale manageriale la propriul SRL, Bit Trans 90, societatea fără nici un angajat, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, a înregistrat pierderi în ultimii trei ani: 6.600 de lei în 20II, I3.600 de lei în 20I2 şi I.400 de lei în 20I3.
Nici celălalt afacerist intrat, recent, în CA al Minprest nu stă mai bine la capitolul business, probabil acesta fiind unul din criteriile pentru care au fost numiţi, să aibă afacerile pe butuci.
Vasile (Viorel) Velcea este asociat şi administrator la SC Miogal Com SRL, o societate cu doi angajaţi care activează în domeniul comerţului cu amănuntul al pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule. În ultimii doi ani, 20I2 şi 20I3, firma a înregistrat pierderi de 44.800 de lei, respectiv 9.000 de lei, ca rezultat al bunei administrări.
Cum vor reuşi aceste personaje să ia decizii cu privire la soarta a miilor de salariaţi ai Minprest în condiţiile în care SRL-urile pe care le administrează au avut cel mult doi angajaţi e greu de spus.
Cât de eficient va fi gestionată societatea în aceste condiţii şi care au fost criteriile care au stat la baza numirii celor doi afacerişti sunt chestiuni la care nu am reuşit să aflăm un răspuns atâta timp cât nici directorul Minprest Gabriel Giorgi şi nici cei doi administratori nu au răspuns apelurilor noastre telefonice.

loading...
Loading...

Citește și

S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap!

Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: