duminică , 8 decembrie 2019 - 15:06

AFACERIȘTI SUPĂRAȚI! Porțile Colegiului Național „Spiru Haret”, ÎNCHISE! „Protecția elevilor este primordială!”


Conducerea Colegiului Național „Spiru Haret” din Tg-Jiu, una dintre prestigioasele unități de învățământ din Gorj (și nu numai),a luat decizia, în urmă cu aproximativ două săptămâni, de a închide porțile școlii în timpul programului.

Măsura a provocat rumoare și o oarecare stare de agitație în rândul elevilor, deși nimic din decizia unității de învățământ nu este ilegal. Pentru că lucrurile nu ne erau lămurite, ne-am deplasat pentru a vedea cum „protestează” elevii și care sunt argumentele pentru luarea unei decizii. Din discuțiile purtate cu directorul unității, concluzia este simplă: există Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (vezi finalul articolului 4, capitolul II din O.M.E.N.C.S 5079/2016: „(…) precum și orice formă de activitate care încalcă normele de conduită morală și conviețuire socială, care pun în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor/elevilor și a personalului din unitate”), există Regulamentul de organizare și funcționare a unității de învățământ, există – deși lumea uită acest aspect – un parteneriat educațional semnat cu părinții, la începutul fiecărui ciclu de învățământ. Nici măcar imorală nu poate fi socotită decizia școlii, în ideea în care Consiliul de Administrație al unității dorește, absolut firesc, protejarea elevilor de incidente de natură să afecteze viața școlară ori persoanele ce-și desfășoară cursurile în perimetrul unității de învățământ.

 

Nu mulți dintre cei care vociferează acum știu că astfel de momente au tot fost în istoria Colegiului Național „Spiru Haret”. Și nu a murit nimeni că porțile școlii au stat închise în timpul programului/cursurilor tocmai pentru că se dorea binele elevilor.

Nu este nimic sub nicio formă discriminare că elevii majori pot părăsi incinta liceului, în timpul pauzelor, pe baza actului de identitate. Practic, ei își asumă plecarea și faptul că, indiferent ce li se poate întâmpla în recreație, sunt răspunzători pentru asta. Într-o lume dominată de vicii, pericolul căderii în plasa acestora este mare. Enorm chiar. Conducerea unității nu dorește episoade regretabile și nu-și poate asuma potențiale incidente.

Surprinde, așadar, reacția unor persoane pe considerente… economice, în ideea în care se știe că amplasarea unor chioșcuri/magazine în spațiul unităților de învățământ ține STRICT de anumite compartimente din primăria pe raza căreia se află entitatea de învățământ. Căci spațiile sunt ale primăriei, nu ale școlii! În traducere liberă: dacă se dorește tragerea de urechi a cuiva, nu e treaba școlii, căci ea este un soi de chiriaș al unui spațiu public.

Tot raportat la interesele economice ale unora sau altora, le reamintim cititorilor că un magazin din care să se aprovizioneze elevii a existat – și există – de foarte multă vreme în incinta CNSH Tg-Jiu. Indiferent de coloratura politică, indiferent de interesele vremelnice ale mai știm noi cum.

Nu ține de habotnicie, dar nici de nihilism (indiferent de care parte a baricadei te-ai afla) să vrei ca lucrurile să meargă. Evident, cu mențiunea să fie lăsate orice interese deoparte.

loading...
Loading...

Citește și

ANM, prognoza meteo. Cod galben de ceață în cinci județe

O atenționare de tip Cod galben de ceață a fost emisă în această seară de …

2 comentarii

  1. Doar in timpul programului 😁😁😁După program, intră și iese cine vrea!!😁Tare articol!! …prestigios la nivel continental!;( Și nu numai 😁) …ce zic eu, continental!!! Din galaxie!! Presă!! Subiect fake!! Nonstire de mare succes!

  2. Prinsi cu mâța in sac , cineva incearca sa arunce pisica pe primarie sau pe afaceristi ( e plin de afaceristi in 9mai , e zona 0 )
    E bine ca a avut bani sa faca un articol la comanda . La LIET nu i-a mers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: