Afaceristul Lungan, peste 400.000 de lei din asfalt și pavele! Romferex ia banii pe ACHIZIȚIE DIRECTĂ, iar munca o fac alții!


Ovidiu Lungan, patronul Romferex Import Export SRL Bălești, a câștigat prin achiziție directă la începutul acestei luni, o lucrare de reparații a unor străzi și trotuare în municipiul Motru. Achiziția a fost una directă, acesta neavând rivali pentru lucrările împărțite pe două loturi. Din acest motiv, afaceristul, extrem de zgârcit, a scăzut doar câțiva lei din valoarea estimată de autoritatea locală, arătând că știe că lucrarea îi este dedicată.

Mai exact, pe lotul I, estimat de primărie ca fiind de 100.000 de lei fără TVA, Lungan a venit cu o oferta câștigătoare și norocoasă de 99.994,84 de lei fără TVA. Pentru acești bani, firma lui Lungan trebuie să înlocuiască niște pavele pe trotuarele din municipiu. Pe lotul II, autoritatea contractantă a venit cu o valoare estimată a lucrării de 305.000 lei fără TVA, iar firma binevoitoare, abonată la banii publici ai instituției, a venit cu o ofertă de, atenție!!!, 304.997,71 de lei fără TVA. Mai exact, Lungan a lăsat de la el 2,29 de lei pentru acest lot.
Bineînțeles, criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, și, surpriză, Lungan, singurul ofertant, a fost declarat câștigător licitând cu nici zece lei pe ambele loturi sub prețul estimat de primărie.

Firma privată frezează, firma de stat prestează

Pe lângă prețul în bătaie de joc, oferit de Lungan, luni, Direcția Publică Motru a sărit în sprijinul acestei firme, punându-i la dispoziție utilajul de încărcat și făcând astfel munca pe care ar fi trebuit să o facă firma lui Lungan, atât de bine plătită.
Astfel, se dovedește că Direcția Publică Motru este bună doar la muncă, dar nu și la atribuirea de lucrări cu bani din bugetul local, puse pe tavă doar firmei lui Lungan, societate implicată în dosarul penal cu trei capete de acuzare pentru ecologizarea gropii de gunoi a municipiului.

Deszăpezirea bună tot pentru Lungan

De astfel, Lungan așteaptă să prindă, în aceeași manieră, și contractul de deszăpezire al orașului și a localităților componente pentru iarna viitoare, fiind știut deja că a încasat peste 40.000 pe acest segment și iarna trecută. Asta, în condițiile în care Direcția Publică Motru are contract de delegare a serviciului de deszăpezire cu primăria municipiului. În astfel de condiții se aduce un prejudiciu clar firmei CL Motru pentru ,,salvarea” firmei de casă Romferex Import Export.
Despre felul în care lucrează Romferex se știe, deoarece la groapa de gunoi a efectuat doar 60% de lucrări dar a încasat banii pe întreaga lucrarea, suma depășind 900.000 de lei.
Dacă mai punem la socoteală că salariații Direcției Publice Motru nu și-au încasat salariile pentru luna trecută nici până acum, vedem clar că această societate privată are prioritate pentru că probabil are la rândul ei grijă să nu rămână datoare.

loading...
Loading...

Citește și

Un bărbat din Glogova, cu mâna în pantaloni în fața Școlii Gimnaziale nr.1 Motru! Părinții revoltați, polițiștii impasibili!

De la începerea anului școlar, un bărbat de peste 50 de ani care locuiește în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: