Află cât poţi câştiga dintr-un „magazin” pe facebook!

art-propus2

”Magazinele” de pe facebook sunt la ora actuală, probabil, una din cele mai profitabile afaceri. Investiţii mici, profit 100%, singura “bătaie de cap” a acestor comercianţi fiind aceea de a-şi face pagina cât mai cunoscută. Din acest tip de afacere, cel mai bine o duc comercianţii ce au peste 30.000 de fani, aceştia ajungând să câştige mai bine şi ca un profesor.

art--propus

Acest gen de job a luat amploare în ultimii ani şi poate fi considerat o afacere extrem de profitabilă. Comercianţii îşi achiziţionează, de obicei, baxuri care conţin 100 de bucăţi de haine sau accesorii cu un preţ de 1 euro, 5 euro sau 10 euro, în funcţie de marcă şi mărime. Baxurile cu haine sunt extrem de simplu de găsit, la o căutare pe google cu tag-urile „haine en-gros zara, bershka, stradivarius”, apărând o mulţime de furnizori. Apoi, le comercializează pe reteaua facebook „la bucată”, la un preţ de 10 sau 20 de ori mai mic decât în marile magazine. „Nu pot spune cu exactitate cât se câştigă, cumperi en-gros şi profitul este în marfa care îţi rămâne, însă nu ai cum să vinzi totul, iar la reduceri vinzi la jumătate din preţul de achiziţie. Câştigurile constau într-un trai decent şi o vacanţă. Pentru a începe o astfel de afacere ai nevoie undeva la 2-3 mii de euro pentru că îţi trebuie şi un depozit pentru marfă, iar acolo plăteşti o chirie” ne-a declarat un comerciant de pe facebook.

art-popus-1

Primeşti produsele fără bon şi fără factură

Cei mai mulţi dintre ei se jură că lucrează cinstit şi că îşi plătesc impozitul pe profit, însă atunci când primeşti coletul acasă cu produsele comandate de la ei, nu ai să vezi niciodată un bon fiscal sau vreo factură. „Când achiziţionez produsele primesc o factură, iar eu, la rândul meu, la vânzare eliberez un bon”, ne-a mai declarat comerciantul. Noi, însă, am stat de vorbă cu câţiva din clienţii acestor comercianţi care au spus că niciodată nu au primit documente fiscale în coletul comandat.

Ce spune şeful Finanţelor

„Magazinele” de pe facebook îşi desfăşoară activităţile fără a fi controlate şi fără a-şi declara produsele, aşa încât această activitate neautorizată ar putea fi socotită evaziune fiscală. „Acest gen de comercianţi nu lucrează corect, fac evaziune fiscală. Pentru a fi corecţi, trebuie să aibă o firmă, trebuie să ţină o contabilitate, iar marfa trebuie să fie însoţită de un bon fiscal. Orice comerţ cu persoane fizice trebuie să aibă o casă de marcat. Aceştia nu pot emite o chitanţă cu factură, fără să aibă o societate comerciala, un PFA un II” a declarat Marin Ciumag, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj.

 

mihai

„Am comandat de câteva ori la aceste persoane şi niciodată nu am primit vreo factură sau bon fiscal. Nu mă deranjează acest lucru, atâta timp cât primesc ce am comandat” ne-a spus Mihai din Târgu Jiu

 

mari

„Am comandat haine de pe facebook şi de fiecare dată am fost foarte mulţumită de ceea ce am primit. Preţurile sunt foarte bune, mult mai mici decât în magazine. Nu am primit niciodată factură” a spus Mari din Târgu Jiu

 

madalina

„Am comandat şi haine şi accesorii de la fetele de pe facebook, însă niciodată nu am primit un bon fiscal. Am mai întâmpinat uneori şi probleme, în sensul  că produsele nu erau aceleaşi cu cele din fotografie. Chiar acum câteva zile am trimis un colet înapoi, pentru că nu era acelaşi lucru cu ceea ce am comandat eu. Acum aştept să îmi primesc banii înapoi” ne-a spus  Mădălina, o tânără din Târgu Jiu.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.