Află ce primar e nevoit să returneze sporul de înjurături!

paicu-balesti-aristica-paicu

Ingenioși, primarii din județul Gorj inventează sporuri de tot felul pentru a-și rotunji veniturile. Unii dintre ei, mai puțin norocoși, se trezesc pe cap cu verificări de la Curtea de Conturi, care i-a pus să returneze banii încasați grație acestor sporuri. Ultimul caz: edilul Aristică Paicu (din Bălești) este nevoit să returneze sporul de înjurături, adică vreo 70.000 lei.

Nu este ușor să fii primar la țară, spune edilul Aristică Paicu, căci lumea te înjură, ba chiar te scuipă! Fix din aceste motive, primarul comunei Bălești a decis că poate beneficia la salariu de un spor de dispozitiv și unul de dificultate, acesta din urmă fiind sporul de înjurături. În urma unui control al Curții de Conturi Gorj, primarul Paicu, aflat la al treilea mandat, trebuie să returneze 70.000 lei, banii corespunzători acestor sporuri. Dar edilul a contestat decizia Curții. Primarul Aristică Paicu a încasat banii respectivi în perioada 2010-2012. Acesta a declarat că a fost nevoit să îşi impute suma respectivă, în baza unei decizii a Curţii de Conturi, pe care a contestat-o în instanţă. Sporul de dispozitiv reprezintă 25 la sută din salariul de bază, iar sporul de dificultate este 50 la sută din salariu. Aristică Paicu susţine că banii au fost încasaţi pentru înjurăturile de care are parte, mai ales, în şedinţele Comisiei Locale de retrocedare a terenurilor şi pădurilor. „Am contestat decizia Curții de Conturi în instanță. Toată lumea ştie că sunt probleme mari la retrocedare şi întotdeauna ai în faţă, ca primar, două părţi care cer un teren. Cineva pierde până la urmă şi acea persoană vine apoi şi te înjură, îţi zice ce-i vine la gură. Sunt unii care te şi scuipă, nu mai dau noroc cu tine sau doar îţi aruncă mâna aşa, în aer. Lucrăm într-o tensiune enormă în această comisie şi din cauza asta s-a acordat acest spor. Unul din motivele pentru care nu vreau să returnez cei 70.000 de lei este acela că banii i-am primit cu acordul reprezentanţilor guvernului în teritoriu, adică de sporuri au ştiut şi cei de la conducerea Prefecturii din perioada respectivă”, a afirmat primarul Aristică Paicu. „Pentru fiecare dintre drepturile acordate s-au emis dispoziții de acordare, care au fost înaintate prefecturii pentru verificarea legalității și nu ne-au spus că sunt probleme””, a declarat Gheorghe Ijac, secretar la Primăria Bălești. Paicu nu este singurul primar din Gorj care are bani de returnat din sporuri.
Loading...

Citește și

VIDEO: Captură-record de euro falşi! Cine sunt cei trei bărbați arestați

Peste 100.000 de euro falși au fost confiscaţi, joi, în timpul unei operaţiuni de amploare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.